Du er her:

Asivik Storm 3


Rigtig meget trelagsskaljakke for pengene

Storm 3 er en trelagsskaljakke fra Asivik, der er udviklet af folkene bag Spejder Sport. De har fokus på at lave enkle, funktionelle produkter, hvor overflødige detaljer er skåret væk.

Asivik Storm 3 er opbygget med en yderskal i nylon, en PTFE-membran i midten og stof i polyester inderst. Jakken har en eVENT® membran, som er en envejsåndende membran, der betyder højere åndbarhed end andre membraner.

Det er tydeligt at mærke, at membranen virkelig fungerer, når pulsen er høj. Vandet bliver holdt ude, men du kan nemt ånde, og det er en meget komfortabel og tør oplevelse at være aktiv med jakken, der vejer 490 gram i en størrelse large.

Det er ganske gennemsnitligt i den klasse. Antallet af syninger er holdt på et minimum og giver komfort omkring skulderpartiet, hvor syninger ellers vil genere med rygsæk på. Jakken har elastikker i livet og er opbygget med forlænget ryg for at undgå kuldebroer.

Desuden er jakken forlænget på håndryggen for at holde vand væk fra ærmerne. Selve snittet og pasformen er lidt poset i modellen, men det giver til gengæld mulighed for at have en dunjakke på indenunder. Storm 3 sidder godt på kroppen, og det skyldes især den bløde pasform fra ydermaterialet. Der er masser af bevægelighed, og man har på ingen måde fornemmelsen af en knitrende stiv jakke.

Hætte og lynlåse
Jakken har en hætte med skygge, der dog ikke er så stor, at man kan have hjelm under, og den har en justerbar hætte med én justering. Hætten er svær at få til at sidde helt godt med den ene justering, og jeg har svært ved at få den til at følge hovedets bevægelser og få ly nok. 

Jakken er udstyret med vandafvisende lynlåse foran ved de to lommer samt under udluftning. Hovedlynlåsen er en fladlamineret envejs YKK-lynlås. Der er desværre ingen hagebeskytter på lynlåsen, så den kan en gang i mellem genere en smule, når man har den helt lukket.

Typen af lynlås er, efter min erfaring, ikke den mest holdbare på markedet, men lynlåsolie kan hjælpe med at holde liv i den. Lommerne er placeret lavt på jakken, så det, der ligger i lommerne, kan komme i karambolage med hoftebæltet fra en rygsæk. Det kan være et irritationsmoment ved meget vandren med rygsæk, men til ganske normal hverdagsbrug, cykling og lignende er det intet problem.

Flere muligheder
Skaljakken fås i tre farver, hvor jeg har haft fornøjelsen af den skriggule jakke. Den gule farve er god i forhold til synlighed, hvad enten det er i naturen eller i trafikken. Til gengæld er farven meget sårbar og er efter skov- og lejrbrug ikke ensfarvet længere.

Storm 3 fås også i en sort eller en petroleumsblå farve, hvis du ønsker at være mere neutral. Som grejnørd er der detaljer, som jeg savner, fungerer fuldt ud, men de detaljer hænger jo også sammen med prisen. Alt i alt får man rigtig meget jakke for pengene, og Storm 3 er bestemt en god jakke. Du får en pålidelig vandtæt og åndbar skaljakke, som kan bruges meget alsidigt.

Udgivet d. 10. maj 2016
Af Rasmus Simonsen

Asivik

Storm 3

Bedømmelsen

Asivik Storm 3 er en trelagsskaljakke til meget rimelige penge. Jakken benytter den yderst åndbare og vandtætte eVENT®membran og har en blød, ikke-larmende nylon som yderste lag. Jakken er på mange punkter et rigtig godt køb, men der er ting, som kan forbedres.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Styrke, blødt ydermateriale, larmer ikke, event-membran, prisen
Justering af hætte, manglende hagebeskytter på lynlås, placering af lommer
Pris: 1999,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind