Du er her:

Mountain Equipment Chamonix Jacket

Uanset årstid får man altid brug for lidt ekstra varme – om det er fordi, man skal have lidt ekstra varme i skihejsen eller en hyggetrøje rundt om bålet en sommeraften. Derfor har vi på Opdag Verden valgt at se lidt nærmere på Mountain Equipments Chamonix Jacket.

Chamonix Jacket er lavet af en blanding af uld (47 %), polyester (41 %) og nylon (12 %) Denne blanding kalder Mountain Equipment for Pontetorto™ Technowool. Navnet er egentlig lige meget, men tanken bag blandingen er god. Ulden har gode varmeegenskaber og kunststofferne bidrager med stor slidstyrke, fleksibilitet og komfort. I praksis fungerer dette rigtig godt.

Fleecematerialerne er placeret på indersiden, så hvis man bærer trøjen direkte mod huden, vil ulden ikke irritere, og samtidig føles fleecen rigtig lækker mod huden. Trøjen er ekstremt, dejlig varm og viser ikke nogen tegn på den slitage, der ofte kan få fleecetrøjer til at se lidt tarvelige ud. Det skal helt sikkert tilskrives det design, at man netop har valgt at placere ulden på ydersiden. For at fuldende beskrivelsen af trøjen er den lavet med to lækre lommer, der er placeret således, at du kan have lidt af hvert let tilgængeligt eller bare varme dine hænder. De fungerer rigtig fint.

Designet er generelt rigtig pænt, og trøjen kommer i mange farver, så alle kan få en model, der passer godt til deres smag. Og så fås den i øvrigt også i en zip-sweatermodel, hvor lynlåsen kun åbner ned til brystet. Jeg er dog ikke helt tilfreds med snittet på trøjen. Specielt synes ærmerne at være skåret til én med ekstreme klatreunderarme og kæmpe biceps – mine arme er ikke prangende, men pasformen plejer nu at være noget tættere. Resten af trøjen er også skåret med et loose fit, så heldigvis passer det sammen. Trøjen er da også lavet til et mellemlag, så den må godt være løs, men den havde været federe til hverdagsbrug, hvis den havde siddet lidt tættere. Jeg kunne også godt savne den hætte, som den tilsvarende damemodel har. Det undrer mig meget, at man ikke har sat en hætte på. Jeg synes dog alligevel, at brugsværdien er meget høj selv uden hætte, og selvom jeg synes, at pasformen ikke er helt på toppen, så kan det godt være, at den er helt rigtig for dig. Uanset så vil jeg mene, at prisen er bemærkelsesværdig lav, så Mountain Equipment Chamonix Jacket kan helt bestemt anbefales.

Kristian Nykrog, Søndag, 24 marts 2013, hits: 2890

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind