Du er her:

Bergans Ally 16,5 DR

Det er ikke første gang, at Ally-kanoen optræder i en Opdag Verden-artikel, men selv om mange måske har overvejet at investere i en, er det få mennesker, der har erfaring med den norske specialitet. Derfor vil vi her bringe en lille opsummering af tre års erfaring med kanoen på godt og ondt, så du kan blive bare lidt klogere på det store Ally-mysterium

Jeg fik aldrig rigtig ro i sjælen, før jeg fik en Ally-kano. Men efter at jeg fik et brugt, og temmelig ramponeret eksemplar i hus, er det som om roen har sænket sig, for nu er det muligt at komme på kanotur overalt – for eksempel gøres der for tiden de første overvejelser om en længere tur til Alaska, men resten af verden er også en mulighed. Det er det, der er fedt ved Ally, som kan pakkes sammen i en sæk og tages med nærmest over alt i verden.
En Ally-kano består groft sagt af en hulens masse aluminiumsrør, to sæder og et kraftig pressennings-lignende skind, der holder det hele på plads og holder vandet ude. På den baggrund er der nok mange, der bekymrer sig om samling og adskillelse, samt om en så tilsyneladende skrøbelig konstruktion kan tåle tæsk.

På efterhånden mange ture har det vist sig, at selv om kanoen er spinkel, så sørger den meget fleksible og bøjelige struktur for, at kanoen giver efter og absorberer de knubs og slag, du uundgåeligt må komme ud for i for eksempel lavvandede elve. Når skaden endelig er sket, har en anden af Allys helt store fordele vist sig at være dens muligheder for kreative gaffatape-reparationer i felten, hvor selv alvorlige brud på rørene, har været mulige at fikse med rigelige mængder gaffatape, tilsnittede pinde og opfindsomhed.

Når det gælder samling, kan du godt stole på, at salgstalen holder stik, når den påstår, at du med lidt øvelse kan samle båden på 20-30 minutter. Men før du kommer dertil, kan det kraftigt anbefales, at du træner lidt hjemmefra og eventuelt mærker alle stumper op med forskellige farver isoleringstape, så alt samles i den rigtige rækkefølge.

Du skal ikke gå alt for meget op i kanoers sejlegenskaber, hvis du overvejer at købe en Ally-kano, hvis retningsstabilitet og manøvredygtighed må siges at være gennemsnitlig, eller kun moderat bedre end den klassiske Inkas-aluminiumsmodel, vi kender fra udlejerne. Men frem kommer den altid.

Array
Array
Array
Opdag Verden // Troels Matz, Onsdag, 27 juli 2011, hits: 8873
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind