Du er her:

Deuter Exosphere +2

Deuter Exosphere +2

Luksus fiberpose til tre sæsoner. Er du træt af manglende bevægelsesfrihed og kolde, våde fødder i din gamle sovepose? Så er Deuter Exosphere 2+ måske løsningen.

Umiddelbart var det en flad fornemmelse at pakke posen ud, den så ikke nævneværdigt anderledes ud end andre soveposer, jeg tidligere har haft. Men ved et nærmere eftersyn har soveposen meget at tilbyde. 

Deuter har i denne pose virkelig gjort noget for at øge komforten; der er ekstra isoleringslag i fodenden og indlagt Body Warmer Thermo fleece paneler omkring fod- og hovedenden samt i et bælte ved torso.

Soveposens komforttemperaturer er på +8 for kvinder og +2 for mænd.
Med PU Coating af ydermaterialet under fod- og hovedstykket, har Deuter forsynet posen med vandafvisende DRY Zones, som mindsker risikoen for at soveposen bliver våd, når den har sneget sig udenfor underlaget, og det virker altså forbavsende godt (jeg har været ret hård ved den!). Samtidig ånder materialet godt, og kondens har derfor ikke været et problem.

Med Deuters Thermo Stretch Comfort konstruktion kan Exosphere +2 udvide sig med op til 25 % i bredden. Denne ekstra bevægelsesfrihed gjorde, at jeg slappede mere af og sov langt bedre, fordi jeg ikke blev vækket eller forstyrret i min søvn, hver gang jeg skiftede sovestilling. De elastiske syninger giver så stor fleksibilitet, at man snildt kan trække benene op under sig, så det er faktisk muligt at iklæde sig sit tøj uden at skulle ud af soveposen – og dét er altså en lækker feature i de kolde morgentimer.

En lækker detalje, som jeg straks faldt for, var det todelte snøresystem ved hovedet. Der er en rund snor til den øverste del og en flad til den del rundt om hovedet, der gør det let selv i mørke at justere åbningen. En ekstra fin detalje er den lille lynlåslomme i soveposens front ved brystet, som giver dig mulighed for at opbevare dine værdier helt tæt på kroppen, oplagt til mobiltelefon og ekstra batterier. Samlet set er det en fantastisk allround sovepose, der passer godt til brug i Danmark og sommerfjeld i alperne eller Norden.

Deuter Exosphere +2
Vibe Sørensen, Tirsdag, 27 marts 2012, hits: 8742
Log ind