Du er her:

Ecco Biom Hike GTX

Løbeverdenen har gennem de seneste år gennemgået en utrolig forvandling. Man er langsomt begyndt at indse at støtte, kontrol og tykke hæle ikke er måden at undgå skader på. Nærmere tværtimod. I stedet skal man smide skoene og udnytte den utrolige gave naturen har givet os, fordi fødderne er bygget til bevægelse. Denne udvikling er dog ikke nået til friluftsverdenen – før nu. Med Biom Hike lancerer Ecco en vandrestøvle, som lader foden bevæge sig mere naturligt.

Naturlig bevægelse henviser i bund og grund til den måde, man ville bevæge sig på, hvis man ikke havde sko eller støvler. Når man går og løber barfodet, vil kroppen rent instinktivt undgå at lande på hælen, men i stedet lande fladt med vægt på forfoden i stedet. Dette er mest udtalt ved løb, men gælder også ved vandring. I en traditionel vandrestøvle vil det, på grund af den høje kantede hæl, føles mest naturligt at lande på hælen. Dette er i teorien en bremsende bevægelse, da du placerer benene foran hoften i den retning, du bevæger dig. Med Biom Hike mindskes faldet fra hæl til forfod, og så har de samtidig afrundet hælen, således at støvlen fordrer en mere flad midtfodslanding.

Hvordan fungerer det så i praksis? Det fungerer faktisk rigtigt godt. Det er tydeligt at mærke, at støvlen gerne vil have én til at lande længere fremme på foden. Dette kræver, at man tager lidt kortere skridt, end man er vant til, men det vænner man sig hurtigt til. Den meget fleksible lavprofilerede sål giver rigtig god kontrol, og man har god føling med underlaget. Dette mindsker risikoen for at vrikke om på foden betydeligt. I tillæg er skoens sål også meget skridsikker – selv på våde, glatte sten står de godt fast.

For nogen vil den bløde sål dog kunne være et minus. Det handler i høj grad om hvor tung oppakning, man skal have med samt underlagets beskaffenhed. Det vil være et spørgsmål om vane og træning, men til meget tung oppakning (+25 kg) vil jeg mene, at sålen er for blød. Man vil simpelthen kunne overbelaste fødderne, hvis man ikke har trænet tilstrækkeligt.

Ecco Biom Hike er let foret og vil ifølge producenten kunne holde foden varm ned til minus 24 grader. Jeg har brugt den på fjeldet med temperaturer lige under frysepunktet, og der var de varme, men ikke for varme. Når temperaturen stiger til 10-15 grader, synes jeg, at de bliver lidt for varme. Til den koldere del af året er det dog rigtigt dejligt med den lette foring.

Støvlen føles umiddelbart rigtig godt på foden. Det er en utroligt let støvle (1140 gram pr. par), og der sidder ikke nogle irriterende syninger og generer. Det er en meget bred støvle – både i hæl og forfod. Ankelstøtten er rigtig fin, og man har en klar fornemmelse af, at der er masser af hjælp at hente, hvis man skulle blive træt i anklerne. Dette er gjort uden at begrænse fodleddets bevægelighed for meget.

Vandtætheden er også helt kanon. Jeg har vandret tre sammenhængende timer i et sumpområde uden at få våde fødder, så Gore-Tex'en gør sit arbejde. Alt i alt er Ecco Biom Hike et rigtigt fint bud på dét, som friluftslivet har manglet længe. Så vil du være skaderne kvit, men samtidig have beskyttelse mod elementerne, så tag ud i din lokale grejforretning og prøv Ecco Biom Hike.

Array
Anders Aagaard Hansen, Onsdag, 06 februar 2013, hits: 10468
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind