Du er her:

Udstyrstest

Exped Fold-Drybag BS


Der findes mange forskellige muligheder til at holde vores grej tørt; selv startede min friluftskarriere med sorte plasticsække som beskyttelse mod regnen, og siden har det udviklet sig til brugen af heavy-duty-drybags. Valget af drybag hænger selvfølgelig sammen med, hvilken aktivitet man skal lave og under hvilke forhold. I denne test har jeg set nærmere på Exped Fold-Drybag BS.

Der findes et utal af forskellige drybags, der varierer i størrelse, design og materialevalg; lige fra skrøbelige letvægtere til robuste, slidstærke heavy-duty-drybags. Denne Exped Fold-Drybag BS ligger nok et sted her i mellem. Det vil sige, at den efter min mening egner sig bedre som vandtæt paksæk, der kan pakkes ned i rygsækken, end som en drybag der eksempelvis spændes uden på rygsækken og skal tage imod tæsk fra omgivelserne. Dertil er den simpelthen ikke robust nok. Men det er den heller ikke skabt til.

Hold styr på grejet
Exped Fold-Drybag BS kommer i syv størrelser fra XXS på én liter til XXL på 40 liter. En af de rigtig gode ting ved denne pose er, at de er designet med fokus på nem tilgang til ens grej. Åbningen er stor, så det er let at få ting ud og ind af poserne. Samtidig er indersiden af poserne hvid, som gør det væsentligt lettere at se, hvad der gemmer sig i bunden af posen. Navnet BS referer til Bright Sight og dermed posernes heftige farver, men det fungerer godt, og det er let at holde styr på de forskellige poser nede i rygsækken. Det eneste, jeg mangler på posen, er en D-ring i nærheden af spændet, så den nemt kunne sikres med en snor eller en karabin.

Exped Fold-Drybag BS er lavet i 70 D Taffeta Nylon, som er PU coated på indersiden og kan klare et vandsøjletryk på 10.000 mm. Det betyder i bund og grund, at den uden problemer kan hænge udenfor, mens det regner eller sner, men man skal ikke regne med, at den kan holde sit grej tørt, hvis den ligger under vand i længere tid. Men smider du den ned i din rygsæk, så vil den kunne klare det meste, da rygsækken vil tage noget af trykket på posen. Samtidig vil rygsækken også beskytte det tynde nylon fra at gå i stykker.

Let og stærk
Jeg synes, vægten på produktet er rigtig fornuftig. XXL-modellen vejer 115 gram, så det er ikke meget ekstra, du skal slæbe på for at sikre dig, at dit udstyr forbliver tørt. Tænker man over, hvad en våd sovepose kan veje og gøre ved ens tur, er der ingen tvivl om, at denne drybag er en god forsikring. Den er nem at lukke, og man kan hurtigt komprimere sit grej til en minimal størrelse. Så kan man også udligne vægten ved at lade soveposens kompressionssæk blive hjemme.

Bruger du Exped Drybags til at pakke vandtæt i en vandrerygsæk, vil det komme til at veje omkring 300-500 gram ekstra. Men så kan du i stedet lade regnslaget blive hjemme. Prisen er absolut fornuftig. Den er lidt billigere end mange andre mærker på markedet.

FEM TRICKS MED DRYBAGS :

  • Brug den som håndbagage, hvis du skal flyve. Så er du fri for at have en ekstra taske med.
  • Den kan bruges som vaskemaskine; tilsæt vand og sæbe og ryst posen.
  • Brug den som vandopbevaring.
  • Sæt et stykke sportstape på, hvor du kan skrive, hvad indholdet er.
  • Får posen en sprække, kan den nødrepareres ved at sætte et stykke gaffatape på både yder- og indersiden af posen.
Udgivet d. 21. maj 2014
Af Martin Strunge

Exped

Fold-Drybag BS

Bedømmelsen

Jeg synes, at en drybag er et must i rygsækken og Exped Fold-Drybag BS er et godt bud. Dens lette vægt gør den til et attraktivt alternativ til normale paksække, da du også får vandtætheden. Jeg ville nok ikke pakke det dyre kamera i denne pose, men jeg vil ikke have noget imod at bruge den til at opbevare min sovepose eller dunjakke, så længe den pakkes ned i en rygsæk. Alt i alt er det en rigtig god drybag, så længe man beskytter den mod for hårdt brug.

8/10: Produktet fortjener applaus
Vægt, hvid inderside, hurtigt lukkesystem
Der mangler en D-ring ved spændet
Pris: 79-159,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind