Fjällräven Frilufts 45

Svenske Fjällräven har i mere end 50 år udviklet kvalitetsudstyr til outdoor-folket. ”Kärleken för friluftsliv har alltid varit nålen i min inre kompass.” Sådan siger Åke Nordin, grundlæggeren af Fjällräven, der i en alder af kun fjorten år udviklede sin egen rygsæk, fordi han var utilfreds med datidens udstyr. Således skabte han et legendarisk friluftsmærke, der den dag i dag er med til at sætte dagsordenen på outdoor-scenen – og det er Fjällräven Frilufts 45 et rigtig godt eksempel på.

Her følger en hurtig gennemgang: Et stort rum med adgang fra toppen, to toplommer (en indvendig og en udvendig), toplåget har en behagelig størrelse, der ikke flagrer for meget, stropper til vandrestave/isøkser, elastisk forlomme med plads til et par sko eller sandaler, elastiske sidelommer til drikkedunk eller termokande, medfølgende regnslag, samt indvendig lomme til drikkesystem.

Vi har være hårde ved denne rygsæk. Ingen tvivl om det. Men den har overlevet – og endda i en sådan grad, at den lever op til sit navn. Det er en rygsæk, som virkelig er skabt til friluftsfolket:

Den sidder klæbet til ryggen, er slidstærk, imponerende vandafvisende, og så har den gode rum samt veludtænkte justeringsmuligheder. En af de ting, jeg er allermest vild med, er, at selvom 45 liter kan virke voldsomt til dagligdagen eller dagsturene, så er der rigtig gode muligheder for at ’gøre tasken mindre’.

De to kompressionsremme på siden af rygsækken sørger for at holde sækkens indhold tæt ved ryggen, så man ikke får følelsen af bagvægt. Samtidig forhindrer de to kompressionsremme på undersiden af rygsækken, at man ikke føler sig tung i røven.

Så hvis du er i tvivl, om du skal købe en 35 liters eller 45 liters, så bør du gå efter den store, da det er med til at udvide brugsfladen – så har du altså en rygsæk, der kan klare Caminoen eller en tur hytte til hytte, men samtidig er anvendelig på de kortere ture og i hverdagen.

Jeg har aldrig været den store fan af regnslag, fordi det ofte er vanskeligt at montere regnslaget, så det bliver siddende og uden at flagre. Men jeg må indrømme, at det faktisk fungerer ganske godt på denne Frilufts 45.

Det er let at montere, og en snild detalje gør, at regnslaget kan fæstnes bag ryggen, så det sidder ordentligt fast, selv når vinder rusker. Og samtidig kan du få adgang til rygsækken uden at skulle fjerne hele regnslaget – smart.

På den negative side bliver jeg nødt til nævne rygsækkens clips. Jeg synes ikke, at de er ’spidse’ nok. Det betyder, at den tveæggende ’han-clips’ ofte rammer ved siden af hun-stikket. Det lyder måske som en bagatel, men når man er på tur, åbner og lukker man sin rygsæk mange gange hver dag, og det bliver bare lidt irriterende at stå og fumle med spænderne.

På ryggen er der netstof, der er designet til at skabe bedre ventilation. Men jeg må indrømme, at jeg ikke kunne mærke den store forskel sammenlignet med andre rygsække. Måske jeg sveder unormalt meget, eller også er det bare et vanskeligt problem at løse - jeg har i hvert fald endnu ikke oplevet, at de specialdesignede ventilations-rygstykker lever op til deres navn.

Fjällräven Frilufts fås i 4 størrelser: 20 liter, 35 liter, 45 liter og 55 liter

Array
Array
Array
Array
Casper Devantier, lørdag, 21 april 2012, hits: 8697