Du er her:

Fjällräven Kajka 100

Skal du på lang tur og have virkelig meget udstyr med dig – vi snakker om enorme mængder udstyr – så er det måske en rygsæk i 100 liter-klassen, du skal kigge efter. Vi har testet den lovpriste Fjällräven Kajka 100 for at se, om det er den, du bør købe.

Jeg vil gerne starte med at slå fast, at Fjällräven Kajka 100 er en eminent lækker rygsæk med enormt mange detaljer og funktioner – også lidt for mange til, at alle kan blive nævnt her, men jeg vil se på de vigtigste. Bæresystemet er udformet med et meget lækkert, velpolstret hoftebælte, der i min test, med meget stor vægt i rygsækken, føles ganske behagelig. Skummet er todelt omkring hoften for ekstra god støtte. Hoftebæltets stramme-system ved taljen er, efter min opfattelse, en rigtig god og meget velvalgt løsning. Skulderstropperne og rygpladen fungerer også rigtigt godt, og ryglængden lader sig meget simpelt justere. Desuden kan skulderstropperne justeres sideværts, således at både smal- og bredskuldrede kan få den optimale støtte.

Selve ryggen er støttet af stivere i træ, hvilket er meget usædvanligt i moderne rygsække. Fjällräven har valgt denne løsning af miljøhensyn og har også i test måtte konstatere, at de er mere holdbare end normale aluminiumsstivere. Tasken har et lækkert toplåg, der også kan bruges som bæltetaske, og det fungerer ganske fornuftigt. Toplåget har to lommer på ydersiden og en på indersiden. Således er der god mulighed for at holde styr på alle de små gadgets, du har med på tur. Udover dette har tasken to store lommer på siden, som kan foldes ud. Det kæmpe hovedrum har en lille lomme til drikkeblære samt en adskillelse ned mod soveposerummet. Hovedrummet har man adgang til fra en traditionel, stor åbning i toppen, fra bundåbning til sovepose og en kæmpe åbning på fronten. Hele fronten kan man med to lynlåse lyne væk, således at man let får adgang til hele indholdet i rygsækken – det fungerer virkelig godt.

Udenpå har tasken både remme på siderne og på fronten i længderetningen til toplåget. Der er fæster til remme over soveposerummet, men disse følger ikke med. En lille detalje, som man måske kan irritere sig over, hvis det er dér, man normalt har sit liggeunderlag, men der er masser af andre steder, man kan spænde sit underlag fast, så ingen grund til bekymring.

Nederst på begge sider er en stor netlomme til vanter eller drikkeflaske. Jeg synes, det er et dårligt valg med netlommer, da de får meget slitage og efter min erfaring alt for let samler sne og is. Disse netlommer er faktisk det største kritikpunkt, jeg har af denne meget gennemtænkte og veludførte rygsæk. Vær opmærksom på at tasken måske nok afviser regn, men det er nok bedst at have regnslag med eller pakke vandtæt, hvis der er udsigt til dagsregn. Egenvægten på 3250 gram er meget fornuftigt størrelsen taget i betragtning. Kajka fås i øvrigt også i 65, 75 og 85 liters herre-modeller samt i i 55, 65 og 75 liters kvindeudgaver.

Array
Kristian Nykrog, Mandag, 25 marts 2013, hits: 10170
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind