Du er her:

Udstyrstest

Fjällräven Keb Gaiter Trouser


Den ultimative fjeldbuks

Keb Trousers er blevet kaldt verdens bedste outdoorbukser. Nu kan du få den i en ny zip-off version, hvor underdelen kan bruges som gaiters. Vi har set nærmere på de helt nye Fjällräven Keb Gaiter Trousers.

Vi har tidligere testet Keb Trousers, og der var næsten kun rosende ord at sige om den prisvindende outdoorbuks. Nu har Fjällräven lavet en efterfølger med zip-off-funktion, så du både får lange bukser, shorts samt mulighed for gaiters i én og samme buks.

Høj bevægelsesfrihed

Keb Gaiter Trousers er designet i en kombination af stretch polyamid (overdelen samt paneler mellem benene og på bagbenene) og G-1000 ECO. Bukserne er desuden forstærket med det robuste G-1000 Heavy Duty ved anklerne for at modstå slitage fra støvler, klipper, krat og andet. Denne sammensætningen af materialer fungerer super godt: bukserne er relativt kropsnære, men du har stadig rigtig god bevægelsesfrihed på grund af stretch-materialet. Og samtidig er de ikke forstærket på knæene (i modsætning til Keb Trousers), men det gør egentlig ikke noget. Bukserne føles mere medgørlige og mindre stive, og det er bare med til at forstærke komforten og bevægelsesfriheden.

Der er to dybe sidelommer samt to store, rummelige lommer på lårene, hvoraf den ene kan lukkes med lynlås og den anden har en mindre inderlomme i mesh til eksempelvis mobil. På siden af låret er der ventilationskanal, og det fungerer altså rigtig fint, når man lige skal have lidt frisk luft ind til stængerne, men ikke gider at lyne underdelen af til shorts.

Enden af bukserne kan strammes ind med en elastisk snor, så den lukker helt tæt til din støvle. Denne detalje er ny i forhold til Keb Trouser (hvor det er en rem med knapper) og er efter min mening en forbedring. Den sidder på indersiden af buksebenet, så snøren og spændet er beskyttet og hænger ikke fast i ting. Den integrerede krog hægtes på snørebåndene og sørger for, at buksebenet faktisk slutter rigtig godt til din støvle. Og vil du være helt sikker på, at den bliver siddende, kan du trække en wire eller snor under støvlerne og gennem de to øjer på bukserne. Jeg synes egentlig ikke helt, at der er behov for det, fordi det elastiske snøresystem er ret effektivt, så jeg er faktisk meget godt tilfreds med, at det er ’sparet væk’.

3-i-1?

Som navnet afslører, er det meningen, at underdelen af bukserne kan lynes af og bruges som gaiters. Lynlåsen glider fint, og det er let at få underdelen af og på – noget som ellers godt kan være irriterende med zip-off-pants.

Underdelen bliver til gaiters ved at folde den øverste del ind mod benene, og så kan man stramme den ind ved hjælp af en elastisk snøre på ved læggen. Og her starter problemerne desværre: For det første går snøresystemet ikke hele vejen rundt om benet, men kun halvvejs, og det betyder, at det er svært at stramme den ind til benet, så den bliver siddende. For det andet synes jeg, at de er lidt for korte. Måske har jeg unormalt lange underben eller bare tynde lægmuskler, men når underdelen er hægtet sammen med støvlerne, så sidder den elastiske snøre, der skal holde gaitersne oppe, midtvejs på mine lægge, og derfor glider de relativt hurtigt ned. Det er lidt ærgerligt, fordi ideen med gaiters-funktionen er god nok, og specielt nu, hvor Fjällräven har forbedret fæste-systemet til støvlerne med elastisk i stedet for med knapper.

Bukserne koster 1699 kroner, og det er da en pæn sjat penge. Men kvalitet koster, og pengene er altså givet meget godt ud her. Du får et par robuste og alsidige bukser, du kan bruge til stort set alle forhold. Der er gode muligheder for ventilation, og så er bevægelsesfriheden i top. Kort sagt et par bukser, du kan stole på.

Det skal derfor ikke være på grund af gaiters-funktionen, at du skal købe disse bukser, men fordi du vil have et par helstøbte, funktionelle outdoor-bukser, som du kan bruge til alle friluftsaktiviteter. Det er fedt, at du kan lyne buksebenene af, så du også får et par hårdkogte fjeldshorts. Og så kan man jo altid se det som en bonus (stor eller lille), at du også får et par gaiters med i puljen.

Bukserne fås i øvrigt både i en model til mænd og kvinder.

Udgivet d. 22. maj 2014
Af Casper Devantier

Redaktionen anbefaler

Fjällräven

Keb Gaiter Trouser

Bedømmelsen

Bedømmelsen Måske har jeg nogle lange, tynde ben og slatne lægmuskler, men jeg synes ikke at Fjällräven kommer i mål med gaiters-funktionen. Det øverste snøresystem er ikke godt nok, og så er de en kende for korte. Til gengæld er bukserne vanvittigt lækre; god bevægelsesfrihed, robuste og hårdføre. Det er og bliver den perfekte fjeldbuks, og zip-off-funktionen er kun en forbedring, så du også får et par lækre shorts med i købet. Glem gaiters-funktionen, og glæd dig over disse ultimative fjeldbukser.

9/10: Wow, vi er imponerede
Shorts og buks i et, høj bevægelsesfrihed, slidstærk
Gaiters-funktionen
Pris: 1699,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind