Du er her:

Geoff Anderson Wakasazhi

Med skaljakken Wakasazhi drøner Geoff Anderson ind på toppen af den internationale outdoorscene uden skyggen af lampefeber. Her er tale om et sublimt finish og gennemført, lækker minimalisme, der dog skaber en smule ridser i brugervenligheden.

Vi har i Danmark aldrig tidligere haft en outdoorproducent, der kunne bide skeer med de store udenlandske producenter. Det har vi nu. Med Wakasazhi-jakken har danske Geoff Anderson begået en skaljakke i high end-materialer og i en finish, den kræsne bruger er vant til fra for eksempel The North Face, Haglöfs eller Arc’teryx.

Alt på jakken er øko-tex-certificeret (giftfrit) – selv sytråden – og materialerne er desuden allergitestede. Det gør dog langt fra at der er blevet gået på kompromis med kvaliteten i jakken, der vejer 455 gram og er kendetegnet af minimalisme.

På hele fronten af jakken hænger der ingen snore, strammesnorene nederst i jakken er gemt væk inden under jakken, peger op ad og kan betjenes med én hånd uden problemer.  Der er ingen ting, der hænger i vejen og dingler, så man sidder fast i bevoksning, cyklen eller kajakken. Netop til kajakturen er jakken super velegnet, da membranen er lavet, så den kan bruges i saltvand – det er der ikke mange, der kan.

Minimalismen har dog konsekvenser – jakken kan blive lidt svær at betjene med vanter på og i kulde, fordi strammesnore og lynlåse er gemt så godt væk.
Jakkens krave er intet mindre end fantastisk. Den slutter tæt og er lækkert blød og behagelig, da der sidder børstet micro-fleece på indersiden.  Hætten er til gengæld lidt slasket, sidder lidt løst, og man kunne godt ønske sig en tynd stiver af aluminium i skyggen, så man kunne forme den.

Skyggen er desuden meget kort, så står det ned i tykke stråler, tager den ikke helt nok. Det gode ved hætten er, at den kan strammes til, så den følger hovedet 100 procent. Hætten kan rulles op, og gør man det ikke, kommer den til at sidde og blafre i vinden og kan mærkes.

Stoffet er en smule strækbart, og jakken sidder godt, selv nær man strækker sig. Tovejslynlåsen, der gør, man kan lyne den op nede fra, er rigtig lækker, når man går med tung rygsæk og lige skal rette på tøjet, skal have ventilation og, selvfølgelig, når man skal tisse.

Den kasseformeede pasform kunne godt være bedre – mere figursyet – da der er lidt meget stof, der slår folder. Ærmerne er til gengæld fine.
Åndbarheden er virkelig god – noget af det bedste, vi længe har oplevet på såvel cykelture som med rygsæk i hårdt terræn. Selvom jakken har været gennemblødt, og overfladen derfor har været mættet, så membranen har skullet trække vejret gennem vådt yderstof, så har den været i stand til at yde en rigtig god åndbarhed. Det holder.

Opdag Verden // Troels Matz og Tore Grønne, Lørdag, 28 august 2010, hits: 5016
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind