Du er her:

Udstyrstest

Geoff Anderson Yum Pant


Yum Pant er en let og tynd buks. Med materialer vævet i Sverige og produktion i Europa er der tænkt på miljøet med mindst mulig transport. Derudover er der undladt unødig kemi, så buksens materiale er ikke behandlet med alt muligt skidt.

Yum Pant er syet i Supplex Nylon, der udmærker sig ved at have blødhed som bomuld, men egenskaber fra nylonen. Nylonmaterialet har mange gode egenskaber med høj styrke, god åndbarhed, og det kan væves så tæt, at det bliver vindafvisende.

Supplex er vævet med ripstop, som gør det muligt at væve tyndere, samtidig med at man opnår en god styrke. Materialet gør det muligt at få bukserne ned i en vægt på 298 gram i en størrelse medium. Samtidig fylder de meget lidt i rygsækken.

Mærker dem ikke
På tur er Yum Pant et behagelige at have på, og materialets egenskaber mærkes tydeligt. Selvom det blæser, får man ikke fornemmelsen af, at vinden kommer direkte mod huden. Samtidig kan varme fra kroppen sagtens komme ud gennem buksen.

Materialet er vandskyende og meget hurtigtørrende. Bliver bukserne våde, er de hurtigt tørre igen. Pasformen er behagelig, og man tænker ikke rigtig over, at man har bukserne på. Det lyde måske mærkeligt, men det er en positiv ting.

Buksen har et enkelt udseende, to stiklommer, to baglommer samt en lomme på venstre lår. Der er dobbelt knaplukning om livet, så er uheldet ude, er der en reserveknap. Brede bæltestropper gør det muligt at bruge sit eget bælte.

På venstre lår er en lomme med velcro og knappelukning. Velcro-stykket er så stort, at det er besværligt at åbne lommen, og det har medført, at jeg ikke har brugt lommen, selvom jeg normalt glædeligt bruger lårlommer.

Ved siden af sidelommen er en smal lomme med en lille, gennemgående, allergitestet metalknap, som giver en kold fornemmelse mod låret, når man trækker i bukserne. Den detalje kunne løses ved at dække metalknappen med noget, der ikke leder kulde.

Gode i varmen
En mobillomme inde i højre stiklomme, udført i et strækbart materiale, holder mobilen på plads. Lommen er desværre lige smal nok til de nyere smartphones. Det er muligt at putte mobilen i den strækbare lomme, men det er ikke lige til, hvilket gør, at jeg ikke rigtig får det brugt. Yum Pant egner sig godt til varmt klima (er du ikke til Zip-off Pants, er buksen lige noget for dig) og især til forårs- og sommerbrug i f.eks. Sydeuropa og Norden.

Buksen findes i én benlængde med en almindelig buksebenslukning uden justering. Den er en smule bred, og jeg savner at kunne justere lidt selv. Yum Pants giver en blød fornemmelse mod huden og yder godt, hvad angår vind, åndbarhed og tørreevne. Alt sammen noget, der er med til at give en god oplevelse på tur, selvom enkelte detaljer kunne være anderledes.

Udgivet d. 22. juli 2017
Af Rasmus Simonsen

Redaktionen anbefaler

Geoff Anderson

Yum Pant

Bedømmelsen

Yum Pant er en allroundbuks til forårs- og sommerbrug. Buksernes materiale sikrer en høj komfort samtidig med gode egenskaber, såsom at de er vind- og vandafvisende samt hurtigtørrende. Derudover er der gode, grønne tanker bag Yum Pant. Enkelte ting kan forbedres, men overordnet er det et par gode, lette friluftsbukser

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Vindafvisende, hurtigtørrende, åndbare, stærke i forhold til tykkelse, produceret i EU, lette, blød fornemmelse mod huden
Lomme på låret, knap på låret, smal mobillomme, én benlængde
Pris: 999,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind