Du er her:

Udstyrstest

Haglöfs L.I.M Essens Jacket Men


Der er ikke noget bedre end at trække en isolerende dunjakke over sig, når temperaturen falder. Følelsen af den lette jakke, der trækkes udover kroppen, og varmen der forbliver og ophober sig på torsoen.

L.I.M står for ”Less Is More”og er Haglöfs lette serie, hvilket er helt tydeligt med L.I.M Esssens Jacket; en dunjakke på kun 165 gram i en størrelse large. Dunjakken uden hætte har en enkel lynlås og to stiklommer helt uden noget hurlumhej. Den kan pakkes ned i egen lomme og fylder ikke mere end en håndfuld, selvom den kan give massevis af varme.

Ikke helt almindelige materialer
Jakken består af 7D ripstop nylon med imponerende rivstyrke i forhold til tykkelsen.
L.I.M Essens Jakcet er syet med en bokskonstruktion, der sikrer en god fordeling af de RDS- og Bluesign-certificerede dun. Dunene har en fyldkraft på hele 800 cuin, og det er tydeligt at mærke, at dunenes potentiale er fuldt udnyttet.

Det er skønt at se et produkt, hvor dunene er nøje udvalgt og følger strikse certificeringer for at sikre dyrenes velfærd og mindst muligt aftryk på miljøet. Når man har trukket jakken på, glemmer man faktisk helt, at man har en jakke på, da den er så let. Det eneste, der afslører noget, er, at man pludselig har en utrolig velisoleret overkrop.

Oplagt pausejakke
Jakken fungerer rigtig godt som et isolerende lag under en vind- eller vandtæt jakke, men den kan også sagtens bruges som en let pausejakke. Bruger man jakken som et isolerende lag, eller noget man lige smider over sig i pausen, så har man ikke brug for så mange detaljer. Men der mangler lidt detaljer, som lynlåslommer og andet, hvis jakken også skal være ideelt som yderste lag.

Essens Jacket har en let isoleret vindflap bag lynlåsen, hvilket sikrer mod en kuldebro, men desværre sætter lynlåsen sig konstant fast. Det kræver altså finmotorik at lukke lynlåsen, så det er ikke til at gøre med handsker på. Ved stiklommerne oplever jeg en kuldebro, da dunene ligger yderst i lommen. Dermed skabes et hul i åbningen uden isolering. Det er ikke noget problem, når man bruger jakken til mellemlag, men bruger du den yderst, kan det mærkes.

Det er ikke rigtig til at opbevare noget i de to stiklommer. Sandsynligheden for, at indholdet vil ryge ud, er nemlig ret stor, da åbningerne er forholdsvis store og vinklet lodret. Jeg har dog benyttet mig meget af lommerne til at smide hænderne i og få lidt varme i fingrene.

Let som en fjer
Det store spørgsmål er, om vægt eller komfort skal prioriteres højest. For nogle betyder de få ekstra gram alting, mens det for de fleste vil betyde meget, at brugsfladen er lige efter ens ønsker. Jeg ved, at Haglöfs laver dunjakker med lynlåslommer og en kraftigere hovedlynlås, så det er et bevidst valg, at det er sparet væk. Det er op til dig, om du synes, at det er dét værd.

Jeg savner funktionerne, og jeg ved, at det kan få indflydelse på jakkens levetid med den helt spinkle lynlås. Jeg ville ønske, at en kraftigere lynlås var prioriteret, selvom det vil gøre en lille forskel i vægten.

Udgivet d. 30. november 2018
Af Rasmus Simonsen

Haglöfs

L.I.M Essens Jacket Men

Bedømmelsen

Et godt isolerende lag til at putte under skaljakken eller som pausejakke. Jakken er imponerende let og opbygget med gode materialer med store krav til de dun, der er brugt. L.I.M Essens Jacket er en meget brugbar jakke, som er svær ikke at være glad for. Jakken kan næsten umuligt blive lettere, og vi ville ønske, at der var gået mere på kompromis og ofret mere vægt på lynlås og lommer.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Imponerende let, isolerende evne i forhold til vægt, Bluesign® og RDS-certificerede sporbare dun, en fyldkraft på 800 cuin, fluorcarbonfri imprægnering, god pasform
Spinkel lynlås, lynlås binder nemt, kuldebro ved håndlommer
Pris: 1.799,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind