Du er her:

Haglöfs Oxo Travel 70

Med Oxo Travel 70 leverer Haglöfs deres bud på den ultimative rejserygsæk. Med funktioner som indbygget transportcover, indbygget regnslag, aftagelig dagtursrygsæk, stor frontåbning og utrolig nemme indstillingsmuligheder har Oxo Travel 70 virkelig alt, den rygsækrejsende har brug for.

Ved første øjesyn er det tydeligt, at Haglöfs Oxo Travel er en rejserygsæk. Ved modtagelse ligner det nærmest ikke en rygsæk. Bæresystemet er nemlig gemt bag et stykke stof, som kan lynes op, så det dækker hele rygstykket. Dermed gemmes hoftebælte og skulderstropper væk, og brugen af transportcovers bliver unødvendigt. Alle stropper kan også foldes op og fæstnes med velcro, så de ikke sidder fast i bagagebåndet i lufthavnen.

Ved nærmere undersøgelse viste det sig, at det stykke stof, som lukker bæresystemet inde, også kan bruges som regnslag. Det er smart, for så har man et regnslag, der passer perfekt, og man skal ikke ud og bruge flere penge på ekstraudstyr. Alt sammen kan pakkes sammen og proppes ned i en lille lomme i bunden af rygsækken.

På fronten af rygsækken sidder en lille dagtursrygsæk, som kan pilles af. Rigtig smart, hvis man bare skal gå en tur eller bruge den som håndbagagetaske. Bag dagtursrygsækken sidder en lang lynlås, som muliggør en nærmest kuffertagtig åbning af rygsækken. Det bliver således meget nemmere at nå ting fra bunden af rygsækken uden at skulle have det hele ud først.

En vigtig funktion ved en rygsæk er selvfølgelig bæresystemet og dens justeringsmuligheder. Ryglængden kan justeres ved at bruge det velfungerende Instant Adjustable System. En flap på rygstykket løftes op, og bag den sidder en snor, hvor længden kan indstilles i fire stillinger; L, M, S og XS. Jeg startede med at sætte den på small – den var alt for stor. Så satte jeg den på XS, hvor den passede den nogenlunde. Den var stadig lidt stor, men det gik. Haglöfs kalder Oxo Travel for en unisex-rygsæk, men jeg tror ikke, der er mange kvinder, der kan passe den. Selv i størrelse XS er den ret lang i ryggen.

Efter at have undersøgt rygsækken grundigt, fyldte jeg den op med alt mit grej og gik en tur. Nu var det tid til en praktisk test. Da bæresystemet virker rimelig kraftigt, fyldte jeg cirka 15 kilo i rygsækken, og jeg vil sige, at det nok også er den vægtmæssige smertegrænse for Haglöfs Oxo Travel. Det gik, men vægtaflastningen til hoftebæltet virker ikke optimalt, og man bærer således en stor del af vægten på skuldrene. Det overraskede mig lidt, da bæresystemet ellers virkede ret kraftigt. Omvendt skal man huske på, at det er en rejserygsæk og ikke en vandrerygsæk, hvorfor dens bæreegenskaber selvfølgelig ikke skal kunne matche en vandrerygsæks.

Med hensyn til pakning og generel brug af rygsækken må jeg indrømme, at de mange funktioner irriterede mig en smule. Det er mit indtryk, at mange af funktionerne på Haglöfs Oxo Travel kunne være gjort simplere. Der er simpelthen alt for mange stropper på rygsækken. Den er forvirrende at bruge, og det er nærmest en labyrint at finde den rigtige strop. Der er endda stropper på indersiden af rygsækken, som let hænger fast i ting, når man pakker rygsækken. Hvis jeg skulle have rygsækken med på tur, ville jeg simpelthen hellere undvære nogle af funktionerne og klippe nogle stropper af.

En anden ulempe ved de mange funktioner, er rygsækkens egenvægt. Med de mange stropper, den lille dagtursrygsæk, transportcoveret og regnslaget kommer rygsækken i sig selv til at veje 3,2 kilo. Det er meget for en 70 liters rygsæk. Men til gengæld har den så også alt, hvad en backpacker behøver - og lidt til!
Hvis man leder efter en rejserygsæk, der har alle de nødvendige funktioner og ikke har noget imod at bruge lidt tid på tilvænningen, er Haglöfs Oxo Travel 70 et glimrende bud.

Anders Aagaard, Mandag, 23 juli 2012, hits: 6539
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind