Haglöfs Rando Stretch Hood

Skisæsonen er nu godt i gang, og flere af jer overvejer sikkert, hvordan I kan holde jer varme på pisten. Haglöfs har et godt bud med deres Rando Stretch Hood, der, som navnet antyder, er lavet til randonnée.

rando Stretch Hood er kort fortalt en fleecetrøje, der er designet som mellemlag, til når man har brug for lidt ekstra varme på skiturene. Den er lavet i fleecematerialer med et relativt højt indhold af elasthan, der sikrer imponerende gode strækegenskaber i stoffet. Den er lavet af to fleece-materialer, der overordnet kaldes Tecnostretch.

Fleecen har fået miljøgodkendelsen Bluesign, fordi den indeholder en høj andel genbrugsmaterialer og i det hele taget tager hensyn til miljøet. Det er rigtigt lækkert at se udstyrsproducenter, der tager skridt mod, at vores desværre ofte meget miljøbelastende outdoorprodukter bliver lidt mere miljøvenlige.

Rando Stretch Hood har to rimelig store lynlåslommer på brystet, en tætsiddende hætte og elastisk snøring nederst. Alle disse dele virker meget gennemtænkte og fungerer perfekt. Med Rando Stetch Hood kan man næsten få en følelse af at have fået en lille kjole på, da den er ret lang, men dette er egentligt kun godt. Den nederste del af trøjen er lavet med ekstra stretch, så den sidder helt tæt ind til kroppen, og længden gør, at trøjen kan gå et godt stykke ned i skibukserne. Således undgår du at skille med bar hud mellem jakke og bukser.

Det er rigtigt lækkert lavet. Yderst på ærmerne findes også et parti med ekstra stretch. Her er der tommelfingerhul med et perfekt snit, der gør, at ærmerne rent anatomisk smyger sig perfekt ind til arme og hænder. Dette er vildt godt lavet og fungerer perfekt, hvis man gerne vil have ski-handskerne til at sidde tæt.

Alle sømme er lavet flade, så de ikke generer, når man har rygsæk og klatresele på. Rando Stretch Hood giver en rigtig god varme, men det bør den også, når man tager vægten i betragtning. Haglöfs nævner selv, at trøjen er vindafvisende. Ud fra den beskrivelse havde jeg forventet en større vindtæthed. Jeg anerkender, at vinden ikke går lige igennem, som man ofte oplever med fleecetrøjer, men vi er altså stadig meget langt fra softshells i decideret vindtætte materialer.

På rolige dage kan du dog sagtens bruge Rando Stretch Hood som dit yderste lag og således opnå en fremragende åndbarhed. Således er det også min opfattelse, at Rando Stretch Hoods brugsområde går ganske langt ud over bare at være mellemlag til skiturene. Den gode varme og den lækre pasform gør, at du uden tøven kan tage den med på vandretur eller måske bare som lun trøje en sommeraften.

Casper Devantier, tirsdag, 04 marts 2014, hits: 6463