Du er her:

Haglöfs Skarn Pants

Svenske Haglöfs har i de senere år udvidet og målrettet deres kollektioner imod en bred pallet af sportsgrene og friluftsaktiviteter. Vi kigger her nærmere på Haglöfs Skarn Pant, som er svenskernes bud på en funktionel og yderst smidig buks.

Til sammenligning med Mountain Equipment Stretch Pant, som vi også har kigget på i denne udgave, så minder de to modeller en del om hinanden – Skarn Pant har dog en lidt anden brugsflade. Skarn-buksen adskiller sig fra Stretch Pant ved at være væsentligt tyndere i materialet og have en helt anderledes pasform. FlexAble, som materialet hedder, er et 4-vejs strækbart materiale, der ikke indeholder en egentlig membran, men får dets vind- og vandafvisende egenskaber ved at behandle overfladen med DWR (Durable Water Repellent).

Denne behandling er dog ikke så slidstærk som tidligere, hvilket skyldes, at man af miljøhensyn har fjernet de skadelige PFOS/PFOA samt flourocarbon stoffer, og det kræves derfor, at du ved hyppigt brug skal genimprægnere bukserne for at bibeholde disse egenskaber. Tøjindustrien er i de senere år er blevet mere miljø- og ansvarsbevidste, og denne tendens gør Haglöfs sit til at efterleve. Skarn Pant hører således under deres ’bluesign’-produkter, der sikrer, at minimum 95 % af tekstilerne er produceret uden brug af miljøskadelige stoffer, at de er produceret under ordentlige arbejdsforhold og at forbruget af vand og elektricitet er reduceret mest muligt.

Hvad angår pasformen, så har Skarn Pant et smalt fit og er således designet til at være en letvægtsbuks, der kan bruges til de fleste forskellige outdooraktiviteter, herunder klatring og vandring. Her på redaktionen havde vi dog lidt svært ved at finde en person, hvorpå buksen sad fuldstændig perfekt, idet både buksens længde og smalle snit kræver en passende anatomi, som bedst kan beskrives som lange, tynde ben samt en lille topmave. Men regn med at de sidder lidt stramt om låret. Vi fik dog travet en del kilometer og klatret lidt højdemeter, og der klarede buksen sig helt udmærket. Ydermere er buksen så tynd og let, at den er yderst velegnet til aktiviteter med høj puls og i sommerhalvåret.

Skarn Pant er udstyret med to stiklommer, en lomme bagpå samt en på højre lår, alle i mesh og med lynlås. Et passende antal og i størrelser, hvor du har plads til både mobil, pung og kort. Herudover er der kevlar forstærkning ved indersiden af buksebenet, som vil beskytte buksen mod slid fra vandrestøvlen, steigeisen eller turskiens stålkant. Buksebenets diameter kan udvides og give plads til både vandre- og randoneestøvlerne. Det integrerede bælte løber i paneler rundt buksekanten, men der er fint plads til eksempelvis en Leatherman, som dog skal kunne monteres uden at skulle have bæltet af, da det er ganske besværligt at sætte på igen.

Bo Skov Kristensen, Torsdag, 06 juni 2013, hits: 4381
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind