Du er her:

Udstyrstest

HANWAG PALUNG MID


Ypperlig yndlings-yakokse

”Født i Bayern – båret jorden rundt,” er tyske Hanwags motto. Det lever de op til med lanceringen af Palung Mid støvle, som agerer det lette alternativ til deres tungere bjergstøvler.

Til forskel fra mange af Hanwags kraftige bjergmodeller er Palung Mid ikke en støvle, der får én til at løfte øjenbrynene ved første øjekast. Men man finder hurtigt ud af, at især når det kommer til Hanwags sko og støvler, så er det det indre, der tæller.

Palung Mid kan rangeres som en halvstøvle uden det klassiske hælfang til snørebåndene og lavere ankelstøtte. Det er en lækker støvle produceret i tibetansk yakokseskind og med kalveskind indvendigt. Materialerne er i orden; præcis som vi kender Hanwag.

Sol og komfort

Der er ingen tvivl om, at en støvle uden membran er åndbar. Skind både udvendigt og indvendigt, som Hanwag oftest producerer deres støvler, giver desuden et fremragende indeklima. Selv med meget varme fødder føler man ikke, at man bliver overophedet, selv når man vandrer over længere tid i sommervarme.  

Dét, at det er en halvstøvle, gør at den heller ikke er så tung og klodset, som større støvler kan føles. Rundt om anklen har du et blødt pudestykke, der giver en utrolig komfortabel støtte, uden at det sidder for stramt. Det er især dejligt på vandreture på fladere sti og i let kuperet terræn. Der føles støvlen ikke, som om den holder din fod for stiv, så det er behageligt at gå i den, og man mister ikke lysten til at tage den på, fordi den er for besværlig på kortere dagsture.

Sål på tube

Palung Mid er udstyret med en ny sål, der indeholder Hanwags nyeste teknologi. Det hedder TubeTec og består i grunden af et ”hylster” i det kraftige materiale TPU, som skaber ydersiden af sålen. Derefter ligger den blødere PU indeni. Det skulle give stødabsorberingen mulighed for at give sig og trække sig sammen i meget lang tid uden at gå til.

Konceptet er lidt som en cykelslange, med den hårde gummi udenpå og den bløde luft indeni, hvor PU så bare er mere holdbart og stødabsorberende. Og der er noget om snakken. Støvlen føles utrolig blød, men samtidig er overfladen ikke til at stikke hul i med skarpe sten, eller hvad man ellers skulle falde over.

Det med småt

Som sagt er Palung Mid en støvle, hvor man skal vide, hvad der ligger bag konstruktionen. Indersålen i støvlen er blandt andet i læder med genbrugt materiale under. Det er ikke den mest teknisk indersål til en halvstøvle i denne prisklasse, men den bæredygtige tanke er fin.

Og når man snakker om genbrug, så er Hanwag rigtig store på det, der hedder en cementeret støbeform. Det betyder, at kanterne af støvlens skind er trukket et godt stykke ind under sålen ved samlingen. Det gør det altså muligt at få den forsålet og giver en større slidstyrke, der hvor forfoden knækker. Denne forsåling gør, at du investerer i en støvle, du kan have i rigtig lang tid, hvor du altid kan stole på pasformen og ikke skal til at gå den til eller finde en ny, når den gamle går i stykker.

Udgivet d. 23. august 2019
Af Jeppe Gabriel Spence

Hanwag

Palung Mid

Bedømmelsen

Palung Mid er en high-end sko til dem, der ved, at de skal ud og gå en masse kilometer på let kuperet terræn. Den er f.eks. perfekt til Camino-vandrere, der skal have en åndbar og let sko, der stadig er robust nok til at støtte og stødabsorbere foden mange hundrede kilometer ad gangen.

8/10: Produktet fortjener applaus
God teknisk stødabsorbering, åndbar
Pris, indersål
Pris: 1.999,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind