Udstyrstest

HANWAG PALUNG MID

Skrevet af: Jeppe Gabriel Spence
Den 22. jun 2022
Læst af: 8756
Karakter fra test

Ypperlig yndlings-yakokse

”Født i Bayern – båret jorden rundt,” er tyske Hanwags motto. Det lever de op til med lanceringen af Palung Mid støvle, som agerer det lette alternativ til deres tungere bjergstøvler.

Til forskel fra mange af Hanwags kraftige bjergmodeller er Palung Mid ikke en støvle, der får én til at løfte øjenbrynene ved første øjekast. Men man finder hurtigt ud af, at især når det kommer til Hanwags sko og støvler, så er det det indre, der tæller.

Palung Mid kan rangeres som en halvstøvle uden det klassiske hælfang til snørebåndene og lavere ankelstøtte. Det er en lækker støvle produceret i tibetansk yakokseskind og med kalveskind indvendigt. Materialerne er i orden; præcis som vi kender Hanwag.

HANWAG PALUNG MID
Anmeldelsen

Sol og komfort

Der er ingen tvivl om, at en støvle uden membran er åndbar. Skind både udvendigt og indvendigt, som Hanwag oftest producerer deres støvler, giver desuden et fremragende indeklima. Selv med meget varme fødder føler man ikke, at man bliver overophedet, selv når man vandrer over længere tid i sommervarme.  

Dét, at det er en halvstøvle, gør at den heller ikke er så tung og klodset, som større støvler kan føles. Rundt om anklen har du et blødt pudestykke, der giver en utrolig komfortabel støtte, uden at det sidder for stramt. Det er især dejligt på vandreture på fladere sti og i let kuperet terræn. Der føles støvlen ikke, som om den holder din fod for stiv, så det er behageligt at gå i den, og man mister ikke lysten til at tage den på, fordi den er for besværlig på kortere dagsture.

Sål på tube

Palung Mid er udstyret med en ny sål, der indeholder Hanwags nyeste teknologi. Det hedder TubeTec og består i grunden af et ”hylster” i det kraftige materiale TPU, som skaber ydersiden af sålen. Derefter ligger den blødere PU indeni. Det skulle give stødabsorberingen mulighed for at give sig og trække sig sammen i meget lang tid uden at gå til.

Konceptet er lidt som en cykelslange, med den hårde gummi udenpå og den bløde luft indeni, hvor PU så bare er mere holdbart og stødabsorberende. Og der er noget om snakken. Støvlen føles utrolig blød, men samtidig er overfladen ikke til at stikke hul i med skarpe sten, eller hvad man ellers skulle falde over.

Det med småt

Som sagt er Palung Mid en støvle, hvor man skal vide, hvad der ligger bag konstruktionen. Indersålen i støvlen er blandt andet i læder med genbrugt materiale under. Det er ikke den mest teknisk indersål til en halvstøvle i denne prisklasse, men den bæredygtige tanke er fin.

Og når man snakker om genbrug, så er Hanwag rigtig store på det, der hedder en cementeret støbeform. Det betyder, at kanterne af støvlens skind er trukket et godt stykke ind under sålen ved samlingen. Det gør det altså muligt at få den forsålet og giver en større slidstyrke, der hvor forfoden knækker. Denne forsåling gør, at du investerer i en støvle, du kan have i rigtig lang tid, hvor du altid kan stole på pasformen og ikke skal til at gå den til eller finde en ny, når den gamle går i stykker.

Hanwag

Palung Mid
Pris: 1.999,-

Bedømmelsen

Palung Mid er en high-end sko til dem, der ved, at de skal ud og gå en masse kilometer på let kuperet terræn. Den er f.eks. perfekt til Camino-vandrere, der skal have en åndbar og let sko, der stadig er robust nok til at støtte og stødabsorbere foden mange hundrede kilometer ad gangen.

8/10: Produktet fortjener applaus
God teknisk stødabsorbering, åndbar
Pris, indersål

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på HANWAG PALUNG MID
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på HANWAG PALUNG MID ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.