Du er her:

Udstyrstest

Helko Werk Black Forest Pack Axe & Black Forest Hatchet


Klassiske økser i traditionelt design

De tyske øksemagere fra Helko Werk er på banen med et par solide, old school økser, der kan bringe den indre skovhugger frem i enhver.

Vi har haft de to økser fra Helko Werks Traditional-serie med på weekend-sheltertur på Røsnæs, hvor vi har testet dem ved bålpladsens brændehugningsopgaver.

De tyske øksemagere bygger videre på en tradition fra 1844, hvor produktionen af økser startede, i det der i dag er Helko Werk, og det første, der slår en, når man får en af de to Black Forest-økser i hånden er, at det er lækkert håndværk.

Vi har altså at gøre med en serie af håndsmedede økser, hvor Helko Werks krone-logo først bliver hamret ind i øksehovedet, når smeden er tilfreds med sit arbejde.

Økserne føles gedigne og har en god tyngde med en vægt på henholdsvis 800 gram for den 36 cm lange Hatchet-økse og 900 gram for den 50 cm lange Pack Axe, hvoraf økseskafterne vejer cirka 200 gram.

Materialerne i læder, træ og stål har noget lækkert over sig; øksehovederne er lavet i karbonstål, mens skafterne er i amerikansk hickorytræ. Med til økserne hører en øksebladsbeskytter i robust læder, som både skåner øksens skarpe æg under transport og opbevaring, og som samtidig beskytter din bagage mod at blive snittet til råkost.

Den lille Hatchet-økse måtte godt have haft et lidt bredere skaft i modsatte ende af øksehovedet, da det ville give et bedre greb, når man bærer øksen. Der er ikke et helt så godt greb i denne økse som i Pack Axe-øksen, når man bærer den. Under brændekløvning opleves det dog ikke som et problem.

HelkoWerkII

Kvalitet og holdbarhed
Der er noget ordentligt over en økse, der er lavet til at holde i mange, mange år, og der er tænkt holdbarhed og lang tids anvendelse ind i produktet. Dels kan man vedligeholde bladets skarphed med slibestenen ”Dual Grit Ceramic Axe Stone”, der med en grovkornet og en finkornet side klarer både de mindre og de lidt mere krævende slibeopgaver. Samtidigt er slibestenen ikke tungere, end at man sagtens kan have den med på tur.

Derudover er det muligt med tiden at udskifte økseskaftet, da økseskafterne kan købes separat på Helko Werks hjemmeside.

Med en vægt på henholdsvis 800 og 900 gram vil det være oplagt at medbringe Black Forest-økserne på kanoture, kajakture og andre ture, hvor lejrhyggen er i fokus, og hvor det ikke betyder så meget, at man medbringer lidt ekstra vægt, mens man nok vil tænke sig om to gange, inden man smider økserne i rygsækken på en 14 dages fjeldvandretur.

Black Forest Pack Axe (50 cm) / 699 kr.
Black Forest Hatchet (36 cm) / 599 kr.
Slibesten Dual Grit Ceramic Axe Stone / 219 kr.

Udgivet d. 13. maj 2020
Af Elsa Lysgaard Ranzau

Helko Werk

Black Forest Pack Axe & Black Forest Hatchet

Bedømmelsen

Et par skarpe kvalitetsøkser, der føles solide og gedigne. Samtidig er jeg vild med, at der er tænkt vedligehold og langtidsanvendelse ind i produktet med en turvenlig slibesten og udskiftelige økseskafter.

 

9/10: Wow, vi er imponerede
Solide, god kvalitet, lækre materialer
Lidt tunge

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind