Du er her:

Udstyrstest

Helly Hansen Dromi Utility Men's Pants


Stilrent røverkøb

Behagelige, simple og stilrene friluftsbukser, som kan det, de skal, ikke har en masse unødvendige funktioner og er noget mindre iøjnefaldende i hverdagen end de fleste andre friluftsbukser.

Noget af det allersværeste er tit at finde de helt rigtige friluftsbukser, men med Helly Hansen Dromi Utility Pants, der kan bruges til alt fra vandring til klatring og er velegnede til allround friluftsbrug, er vi efter min mening ret tæt på perfektion. For mest af alt er de netop, som navnet mere end antyder, brugbare og nyttige. Det kan godt lyde lidt kedeligt og usexet, men det er mere et udtryk for omtanke og stil.
Når jeg kigger på bukser, og tøj generelt, går jeg efter ’De 4 f’er’. De kan være en god rettesnor til kritisk at finde det tøj, som passer til ens behov.

Fit: Passer de? Kig på livvidde og bukselængde. Sidder de ordentligt til, som man helst selv vil have? Er det et løst eller tættere fit, og kan man bevæge sig ordentligt i dem? Bukserne her sidder lige, som de skal på mig: tæt, men med stretch, så bevægeligheden er, som den skal være. Og så er underbenet dejligt snævert; et område, hvor mange herrebukser er alt for brede og slasker rundt, når man går.

Følelse: Føles stoffet behageligt? Ånder det? Er det vindtæt? Altså: føles det godt at have dem på? Strækmaterialet, som hele Dromi Utility er lavet af, føles rigtig behageligt mod huden. Bukserne ånder forholdsvist godt og bevæger sig fint med kroppen. Rent udseendemæssigt så kan jeg godt lide bukser, som jeg også kan bruge i hverdagen, uden at jeg ligner én, der lige er kommet hjem fra vildmarken med masser af synlige lommer, forskellige stofzoner osv. på bukserne. Bukserne her sidder tæt og har et relativt elegant snit, samme farve, lårlommerne er ikke rigtig synlige, og baglommerne er lavet med en flap, så de ligner ”normale” bukser lidt mere.

Funktioner: Har bukserne de lommer, man gerne vil have? Er der gaiterkrog? Indsnøringer, lårudluftning, stropper til bælte osv.? Dromi Utility har rigtig fine håndlommer, som er dem, man klart bruger mest. Hænderne glider nemt ned i lommerne, uden at de er for løse, og der er også to fine baglommer til mobil, pung eller andet. De to lårlommer kunne man for min skyld godt have sparret væk, men de er lavet i tyndt inderstof og ikke rigtig tydelige, så de gør ikke noget. Der er en fin gaiterkrog for neden til sko eller støvler, underbenene sidder fint tæt, og der er gode stropper til bælte. Det eneste, der mangler efter min smag, er lange lynlåse til udluftning på enten yder- eller indersiden af lårene, hvilket er en rar funktion om sommeren.

Fair pris: Hvad koster de? Får man, hvad man betaler for? Til en pris på 700 kroner for kvalitetsbukser med alle de funktioner, fint stof og snit, så er bukserne lidt af et røverkøb, specielt når man sammenligner med, hvad man ellers kan komme af med. Her snakker vi priser op imod 2000 kroner.

Udgivet d. 17. april 2019
Af Kaare Meldgaard

Redaktionen anbefaler

Helly Hansen

Dromi Utility Men's Pant

Bedømmelsen

Relativt simple bukser – på den gode måde – hvor man har de funktioner, der er essentielle, men ikke alt muligt ekstra som med tiden bare er i vejen, vejer og går ud over åndbarheden. Et rigtigt fint snit og noget mindre iøjnefaldende i hverdagen end så mange andre friluftsbukser.

9/10: Wow, vi er imponerede
Super godt, tætsiddende fit, behageligt, åndbart og vindafvisende strækmateriale, gode håndlommer, ikke alt for mange andre lommer, fint neutralt udseende, gode til hverdagen, meget prisstærke
Ingen udluftning til lårene
Pris: 700,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind