Udstyrstest

Helly Hansen Durawool Crew Long Sleeve

Simpel – men fuld af detaljer

Skrevet af: Kaare Meldgaard
Den 25. jun 2024
Læst af: 1039
Karakter fra test

Trøjen her følger tendensen, hvor man blander merinould med enten naturmaterialer eller materialer som polyester og eller nylon og dermed får et stærkere produkt med rigtig gode egenskaber. Og i sin kategori ligger trøjen her helt i top.

Anmeldelsen

En tynd, langærmet uldtrøje er en af de mest multianvendelige typer beklædningsgenstande. Den kan bruges alene, når det er varmere, og som inderste lag med flere oven på hinanden, og samtidig kan den bruges til vandring, hverdag, løb og meget mere. Trøjen følger en tendens fra de senere år, hvor producenter har fået øjnene op for ”teknisk” merinouldbeklædning.

Her er tale om et blandingsprodukt, hvor man blander merinoulden sammen med enten naturmaterialer, som f.eks. tencel og silke, eller med kunststof som polyester, nylon og variationer heraf. Det er noget, man har gjort i en del år med specielt sokker, fordi ren merinould har ret dårlig slidstyrke og også relativt dårlig fugttransport og tørretid.

Derfor giver det rigtig god mening at blande uld sammen med stof, som gør, at det samlede produkt holder længere, tørrer hurtigere og transporterer fugt bedre, men samtidig beholder uldens gode egenskaber som det lugthæmmende islæt, evnen til at miste mindre isoleringsværdi, når det bliver fugtigt, og også at det typisk føles mere behageligt ved længere tids brug.

Den gyldne uldmiddelvej

Det er her Helly Hansens tynde, langærmede trøje med det sigende navn Durawool, melder sig ind. Den er lavet i en blanding af 55% uld og 45 % polyamid, er rigtig behagelig i brug, binder mærkbart mindre fugt end en ren uldtrøje og tørrer hurtigere. Personligt bruger jeg rigtig meget tøj, som ligger omkring 50-80% uld. Jeg har slidt mange rene uldprodukter op, og til de penge, man betaler for det, bliver det for dyrt i længden. På mange måder har vi her at gøre med et produkt, som bare fungerer; pasform, følelsen og funktionen af stoffet virker bare.

Det eneste negative, jeg kan se ved trøjen her, er prisen. 900 kroner for en tynd, langærmet er dyrt, også når man sammenligner med lignende produkter fra andre producenter af samme kvalitet. Og når man har at gøre med så relativt simpelt et produkt, selv om materialet har noget avanceret over sig, så betyder pris også noget i den samlede vurdering.

Når det er sagt, så kan trøjen som sagt bruges til stort set alt. Den er pæn nok til hverdagsbrug, kan bruges til vandring og alle mulige andre former for friluftsliv, samtidig med at den også gør det rigtig godt til løb og andre former for mere højintensiv sport.

Specifikationer

Lavet i 55% merinould og 45% polyamid. Vejer 220 gram i en medium.

Helly Hansen

Durawool Crew Long Sleeve Simpel – men fuld af detaljer
Pris: 900,-

Bedømmelsen

Stort set det eneste, der trækker ned, er prisen, og så kunne det være fedt med flere farver at vælge imellem. Når det er sagt, så har jeg prøvet rigtig mange trøjer i den her kategori, og den her fra Helly Hansen er helt i top, når det kommer til komfort, ydelse og udseende.

9/10: Wow, vi er imponerede
Høj komfort. Tekniske, velfungerende materialer og god pasform. Flot udseende og multianvendelig i mange sammenhænge.
Pris. Kunne godt være flere farvevariationer. Tommelfingerhuller ville være lækkert.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Helly Hansen Durawool Crew Long Sleeve
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Helly Hansen Durawool Crew Long Sleeve ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.