Du er her:

Helly Hansen Ecolab

Det er en fantastisk udvikling at se jakker til aktiv brug, der er mere skånsomme over for den natur, som vi elsker at vandre og cykle i. Men holder en ny, mere miljøvenlig, jakke til det, vi har brug for?

Når man tager ud i Norges fjelde og svenske vildmarker for at nyde den smukke natur, er det sidste, man vil, at være en giftbunke, der sviner den natur til, som giver så mange oplevelser af frihed, ro og skønhed. Ikke desto mindre er det det, vi gør, når vi tager ud med vores skaljakker på for at holde os varme og tørre.

For et par år siden viste en norsk undersøgelse, at de fleste jakker indeholder alt for store doser af fluormiljøgifte, som skader miljøet ved fremstilling og forbrænding, når vi kasserer jakken.
Derfor er det spændende at se, at nogle producenter begynder at lave jakker, som både kan holde os tørre, varme, miljøet renere og samvittigheden hvidere.

Det gør Helly Hansen med serien Ekolab, som ifølge Helly udelukkende er produceret af økologiske og genanvendelige materialer. Al bomuld er 100 procent økologisk, og alle fleeceprodukter er lavet af op til 60 procent genbrugspolyester. Tre-lags vandtæt og åndbar beskyttelse. Hmmm, tænkte Opdag Verden, god udvikling, men holder jakken til det, den skal? Vi tester jakken Ecolab Jacket. Holder den dig tør i regnvejr på cyklen? Kan den ånde under vandreturen?
Med glædelig overraskelse må vi konstatere, at det hele kan den. 100 procent.

Åndbarheden er rigtig god, og det på trods af, at indermembranen nu er lavet i bæredygtige materialer i stedet for det problematiske stof, PTFE. Jakken er derfor behagelig at cykle i, og man kan vandre ad stejle bjergsider, uden at blive for varm. Vi har kørt i regn med lårtykke stråler uden at blive våde, for jakken holder vandet helt ude.

Der er endda flere lækre detaljer ved jakken. Dejligt store lommer med plads til hænder og ting, endda med gode net til ekstra udluftning, og som tørrer hurtigt. Lynlåsen er lagt ud til siden, så du har et stykke stof under hagen. På den måde slipper du for at få hud eller skæg i klemme, når du lyner op, eller at skulle gyse over en kold lynlås. Ærmeafslutningerne er rare, fordi de er ekstra lange over håndfladen og dermed beskytter mod regn, når man cykler. Desuden er farverne friske og anderledes.

Et minus er hætten. Den er stor nok til at have en cykel-eller klatrehjelm under, men der bør være flere muligheder for at stramme den til, så den sidder fast og ikke er løs som nu. Udluftningen under armene i form af lynlåse, er for små og sidder på tværs af armhulerne. Det gør udluftning af sved til en umulig opgave, med mindre man jubler meget med armene over hovedet ved smukke udsigter.

Så ja, det kan lade sig gøre at producere jakker af mindre giftige materialer uden at skulle rende rundt som en naturfarvet papirspose. Det er en udvikling, som Opdag Verden tror på kun lige er begyndt og tak for det. Spørgsmålet er så, hvor meget det er rimeligt, at du og jeg skal betale ekstra for at skåne miljøet? Og hvor meget vi vil betale ekstra?  • Mærke: Helly Hansen
  • Model: Ecolab
Array
Opdag Verden // Uffe Rasmussen, Lørdag, 17 april 2010, hits: 3859
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind