Udstyrstest

Helly Hansen Lifaloft Insulated Flannel Shirt Jacket

Skrevet af: Kaare Meldgaard
Den 22. jun 2022
Læst af: 6991
Karakter fra test

Skjortejakke til friluftsliv

Her er en Skjorte/jakke med flot design og behagelige materialer, som måske ikke egner sig så meget til turbrug eller vandring – men som fungerer rigtig fint til mere stille friluftsliv, bålture og som moderigtigt friluftstøj.

Helly Hansen Lifaloft Insulated Flannel Shirt Jacket er sjovt nok netop, hvad der står på indpakningen. Bag det lange navn gemmer sig en fiberisoleret Skjorte, der er tænkt til at skulle bruges som en jakke.

Den vejer 360 gram i en størrelse medium, fiberfyldet (80g /m² Lifaloft-isolering) er både miljøvenligt og varmt, og polyester/bomulds-flannelstoffet er klassisk i skjorter, da det giver holdbarhed, smudsresistens og en behagelig følelse mod kroppen. Skjorten har ud over den klassiske brystlomme også to isolerede håndlommer til opbevaring af ting eller til at varme hænderne i, når det er koldt. Den fås i fire forskellige klassiske skjortemønster: 3 ternede med rød, brun og grøn samt en helt sort.

Personligt bruger jeg meget friluftsskjorter til hverdag; primært af enten uld eller meget let syntetisk stof til rigtig varm sommer sydpå. Det er måske her, jeg kunne se et lille problem med den produktkategori, en isoleret skjorte tilhører. Jeg kører som de fleste efter lag på lag-princippet, men til langt det meste er skjorten for varm.

Helly Hansen Lifaloft Insulated Flannel Shirt Jacket
Anmeldelsen

En 80g/m²-isolering er som en 3-sæsoners fiberjakke, som man trækker på i lejren, men her skyder skjorten lidt forbi, for til lejr- og stillebrug mangler den bedre dækning af nakke- og halsregionen samt til dels i håndledsregionen i forhold til dun- og fiberjakker. Den mangler desuden indsnøringsmuligheder i livet, så det trækker for meget ind, og der skabes en kuldebro her.

Til bål- og shelterture
Generelt synes jeg dog, at jakken/skjorten gør sig virkelig flot i forhold til meget andet friluftsudstyr, men fordi den placerer sig mellem skjorten (som er super fin til sommer- og 3-sæsonersbrug med et isolerende lag under) og jakken, så underpræsterer den på begge områder: Den er for varm at vandre i, dækker ikke udsatte områder godt nok, når det er koldt, og det blæser, så den er heller ikke optimal som jakke.

Jeg er meget stor tilhænger af multifunktionel beklædning, som gør, at man både kan pakke mindre på tur, købe mindre og dermed belaste både miljø og pengepungen mindre. Desværre ser man også en del halvdårlige eksempler på cross over-produkter, som forsøger at være både det ene og det andet og ikke kommer i mål på nogle af kategorierne. Jeg vil hellere have en god skjorte, som jeg kan bruge til det meste i hverdagen, og så en fiber-, dun- eller uldjakke jeg kan bruge til både hverdag og tur.

Pasform, materialevalg, pris og udseende er rigtig fint, og jeg kan sagtens se den blive brugt til bålture, shelterture eller ganske enkelt som modefriluftstøj, som meget friluftstøj reelt set bliver brugt til i dag. Skjorten ser godt ud, føles behagelig og ser dejligt friluftsagtigt ud, men til vandretur eller andet turbrug, hvor man er meget aktiv, er der bedre løsninger. Til moderigtigt hyggefriluftsliv rammer den dog ret godt et stort segment.

Personligt går jeg typisk i mine valg efter det letteste, mest anvendelige udstyr til aktivt friluftsliv, og skjorten her ville derfor ikke komme med på tur. Men til de mange mennesker, som nyder shelterture med bål og lignende gør skjorten/jakken sig rigtig fint

Helly Hansen

Lifaloft Insulated Flannel Shirt Jacket
Pris: 1.600,-

Bedømmelsen

En skjortejakke i et flot, stilrent design med gode materialevalg, der egner sig rigtig fint til småture i shelter og bålaftener. Efter min mening er den dog for varm og har for meget træk i forhold til vandring og decideret turbrug.

8/10: Produktet fortjener applaus
Gode materialer, flot design, oser af friluftsliv.
Falder lidt mellem to kategorier, for varm til vandring, for meget træk omkring livet, hals og håndled.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Helly Hansen Lifaloft Insulated Flannel Shirt Jacket
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Helly Hansen Lifaloft Insulated Flannel Shirt Jacket ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.