Du er her:

Udstyrstest

HELSPORT RAGO SUPERLIGHT


Let & lækker

Prioriterer du letvægt, lav pakkevolumen og høj komfort, så tag et kig på soveposen her fra norske Helsport.

Jeg har testet Helsports Rago Superlight, der er designet til letvægtsvandreren, på en forårstur med kølige nætter i det danske samt på en bjergvandretur i Californiens Sierra Nevada-bjerge med overnatning i omtrent 3000 meters højde, hvor temperaturen dykkede et par grader under frysepunktet.

Men lad os starte med det første, der springer én i øjnene, når man får stukket Rago Superlight i hånden: den kompakte pakkevolumen og følelsen af, at man her har med en ganske let sag at gøre.

Soveposen vejer blot 780 gram, og den er da også det letteste bekendtskab i Helsports sortiment af soveposer til tre sæsoner.

Det er derfor glædeligt, når man pakker den ud, at man stadig finder en solid lynlås, som man ikke frygter at rykke i stykker, hvis man er uheldig, eller skal ud af posen i en fart i nattens mulm og mørke. Langs lynlåsen er der for øvrigt en kanal med dunfyld, så varmen ikke slipper ud den vej.

Når man lyner sig ned i soveposen, får man hurtigt den samme lette følelse, der gennemsyrer soveposen. Rago Superligt er fyldt med 368 gram RDS-certificerede gåsedun med en fyldkraft på 800, og det er en dejlig blød fornemmelse at krybe ned i den.

Temperaturangivelserne siger en komfort på -2, en limit på -8 og en ekstrem på -26.

Det sidste tal bør man, som det er tilfældet med de fleste soveposer, lade være en hypotetisk angivelse. Jeg har sovet i Rago Superligt i temperaturer godt over frysepunktet, og her blev jeg ikke for varm. Lidt udluftning ved fødderne ved hjælp af tovejslynlåsen og ved ikke at lyne den helt tæt om skulder og hoved, og jeg sov skønt.

Jeg sov også godt og blødt i soveposen i et par minusgrader iført et par boxershorts i merino. Dejligt, at soveposen har en ret bred brugsflade, når det kommer til temperaturen, så den kan bruges på mange typer ture på forskellige tidspunkter af året.

Svagheder? Ikke rigtigt…
Soveposens ydermateriale føles godt mod huden, og så er det vandafvisende, så dunene bliver beskyttet bedre. En dejlig detalje, som gør, at man ikke er paranoid omkring fugt, og for at dunene skal klappe sammen og efterlade en med klaprende tænder.

Jeg har ikke på noget tidspunkt haft fornemmelsen af en sart sovepose. Helsport har placeret dunene strategisk, så der er flest, hvor man har mest brug for dem, og mumieformen er behagelig. Varmekraven er blød, behagelig og forhindrer varmen i at suse ud og op omkring ørene på én.

Den er samtidig nem at knappe til nede fra posen, hvor man også nemt justerer den samt hætten. Der er en lille lomme til værdigenstande, som jeg dog må indrømme, at jeg ikke brugte, men er man til den, sidder den fint og diskret.

Og hvad så med svaghederne? Der er ærlig talt ikke meget at komme efter.

Man kan altid diskutere, hvor meget, man er villig til at betale for at spare gram og pakkevolumen, da man kan få soveposer med nogenlunde samme temperaturangivelser til noget lavere priser, men det er i sidste ende op til den enkeltes pengepung, og prioriteringen af hvor vigtig letvægt er.

En ting er dog sikkert: Helsport Rago Superligt er en meget lækker og let sovepose, der kan bruges til et væld af forskellige ture.

Udgivet d. 25. november 2020
Af Tore Grønne

HELSPORT

RAGO SUPERLIGHT

Bedømmelsen

Lækker sovepose, der ikke fylder meget i rygsækken, men varmer godt og sikrer en solid søvn i temperaturer godt under frysepunktet. Samtidig med at soveposen er let, virker den langt fra skrøbelig, og man frygter f.eks. ikke at rive lynlåsen af. Alt i alt en sovepose til alskens ture, hvor vægt, pakkevolumen og varme er prioriteterne.

9/10: Wow, vi er imponerede
Lav pakkevolumen, letvægt, behagelig at sove i, god varmekrave, kraftig lynlås
Pris
Pris: 4.000,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind