Udstyrstest

Led Lenser H7.2

Skrevet af: Kristian Jager Nykrog
Den 22. jun 2022
Læst af: 10343
Karakter fra test

Når det kommer til film, er toeren sjældent så god som etteren, men det samme gælder tilsyneladende ikke for pandelamper. Anden udgave af LED Lensers H7, kaldet H7.2, er i hvert fald værd at se nærmere på, hvis du mangler en ny Pandelampe.

LED Lenser H7.2 er ligesom sin forgænger en umiddelbart ret simpel Pandelampe med en lille Lygte foran og en batteriboks i nakken. Pandelampen med den enkle elastikstrop sidder godt, og med sin lave vægt på 165 gram er den ikke irriterende at have på. Batteriboksen indeholder fire AAA-batterier, og i kraftigste indstilling leverer pandelampen imponerende 250 lumen, der rækker helt op til 160 meter.

Vigtigst af alt er dog, at lysstyrken også sagtens kan justeres ned til et meget lavere niveau og dermed forlænge batterilevetiden til 60 timer. Således har man en relativt lille pandelampe med et meget bredt brugsområde.
Pandelampen betjenes med to knapper.

Den på selve lampen agerer tænd/sluk-knap samtidig med, at man kan bladre igennem forskellige forudbestemte lysindstillinger med den. Den anden, som sidder på batteriboksen, er LED Lensers efterhånden letgenkendelige hjul-knap, som man trinløst kan justere lysstyrken med. Det fungerer utroligt godt, og det er rart at kunne skrue godt ned for lysstyrken, når man er inde i et Telt eller laver mad.

Led Lenser H7.2
Anmeldelsen

Simpel, men avanceret
På trods af kun at have to knapper åbner LED Lenser H7.2s indbyggede microcontroller op for et større væld af funktioner. Det er ikke sikkert, alle har brug for dem, men jeg forstår godt, man har implementeret dem. Ved at trykke hjulknappen i bund, mens lampen er slukket, kan man skifte mellem tre moduser. De to første modus er modsat hinanden og afgør om pandelampen per automatik starter med fuldt eller lav blus.

Tredje modus er til nødsignaler eller diskoteksfester. Her kan lampen lave et imponerende stroboskoplys, hvor man ved hjælp af hjulknappen kan ændre frekvensen fra enerverende hurtig til en mere tålelig, langsom blinken – uanset hvad, så er man sikker på at blive set. Udover disse funktioner kan man, ved at holde tænd/sluk-knappen inde, aktivere et boost modus, eller en låsefunktion.

Låsefunktionen gør, at lampen ikke tænder sig selv i lommen eller rygsækken – meget brugbart, hvis man vil undgå at stå i ødemarken med flade batterier. Hvis ikke alle disse funktioner var nok, kan man, ved at skrue på en grå ring omkring lygten, fokusere lyskeglen til at samle eller brede sig. Endnu en rigtig god og vigtig funktion.

Langt de fleste vil nok nøjes med pandelampens standardindstilling, men jeg har efterhånden testet mange LED Lenser til, at opbygningen og logikken i deres knapsystem giver god mening for mig, men jeg kan godt være bange for, om det giver lige god mening for alle. Specielt da jeg ikke synes, at deres manual er specielt godt skrevet.

Kvalitet
LED Lensers pandelamper er utroligt lækre, og jeg har til gode at ødelægge en af dem. Jeg er ikke dybt imponeret over følelsen af den plastic, som pandelampen er lavet af, men så længe den ikke går i stykker, er det for så vidt et underordnet problem. H7.2 holder til det, den skal og leverer i høj grad varen, og ligesom forgængeren til en meget god pris. Pandelampen er en super god allrounder, der vejer og fylder relativt lidt, og samtidig slipper man for at skulle tømme hele sparekontoen.

LED Lenser

H7.2

Bedømmelsen

LED Lenser H7.2 er en fremragende pandelampe, der med lav volumen, vægt og pris på flere måder formår at sælge sig godt. At funktionaliteten til og med er i top gør kun sagen endnu bedre. Der mangler dog lige den sidste wauw-effekt for at nå en topkarakter.

9/10: Wow, vi er imponerede
Vægt, volumen, pris og funktionalitet
Plasticfølelse

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Led Lenser H7.2
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Led Lenser H7.2 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.