Lowe Alpine Escalante

Trekkingskjorten er rejse- og turbeklædningens svar på schweizerkniven og kan bruges til alt, og har du først fundet én, du synes om, kommer du aldrig til at tage af sted uden igen. Derfor er Opdag Verden er altid parat til at slå et slag for trekkingskjorten, der i Danmark stadig er lidt overset. Her tager vi et kig på Lowe Alpine Escalante.

Hvad enten du skal på rundrejse i Sydøstasien eller planlægger to ugers vandretur til Nordsverige, kan du altid få stor gavn af en trekkingskjorte og alle de fordele, den bringer med sig. 

På vandreturen giver den ofte tilpas beskyttelse mod vind og vejr, mens du bakser rundt med en tung rygsæk og sveder, hvor den på rejsen kan gøre det ud for et af de eneste stykker tøj, du behøver at medbringe. Skal der trekkes, er den praktisk og beskytter mod solen, mens den også ser bare lidt pæn ud, hvis du for eksempel skal besøge templer og restauranter. Samtidig kan der spares flere T-shirts, da ærmerne jo bare kan rulles op i godt vejr.

Lowe Alpine Escalante L/S er endnu et bud på en traditionel vandreskjorte, og ved første øjekast ligner den, med sine praktiske brystlommer og ærmer, der kan rulles op, alle de andre trekkingskjorter.
Men ved nærmere eftersyn byder den faktisk på en smart og efterspurgt finesse, nemlig udluftning under armene og på ryggen, hvilket man ikke ser hos de andre mærker. Det virker overraskende godt, så når man for eksempel cykler, kan man mærke, at der kommer kølig luft ind i armhulerne.

Vi har desværre ikke haft mulighed for at teste Escalante-skjorten under rigtig varme og tropiske forhold, men vi er ikke meget i tvivl om, at det vil være en fed skjorte at trekke i under varme himmelstrøg, hvilket samtidig også betyder, at den i mere kølige egne kan føles kold når det blæser op.

En anden god detalje, som vi hurtigt faldt for, var de asymmetriske lommer, hvor en åbning er vandret, mens en anden er lodret. Det kombinerer den vandrette lommes sikkerhed, hvor man ikke taber noget, med den lodrettes nemme adgang. Det giver mulighed for at sikre værdigenstande i den lodrette samtidig med, at man også har en hurtig lomme til småpenge eller andet skrammel. 

Opdag Verden // Troels Matz, Lørdag, 28 august 2010, hits: 6560
Log ind