Du er her:

Udstyrstest

Lundhags Authentic Pant


Lundhags er måske et mærke, som flere ikke kender så godt. Det er synd, for de laver utroligt gode produkter. Vi ser nærmere på, om Lundhags Authentic Pant kan leve om til den normalt høje standard.

Svenskerne er utroligt gode til at lave friluftslivsudstyr, og Lundhags står bestemt ikke tilbage for andre svenske mærker. Lundhags startede med sko og støvler tilbage i 1932, og nu producerer de også meget andet friluftslivsudstyr. En af de ting, de laver med stor succes, er friluftslivsbukser. Lundhags Authentic Pant er en hybrid buks, der er lavet af en polyester og økologisk bomuldsblanding med partier af stretch-materiale(Schoeller Dynamic). Stretch-materialet er placeret på knæene, på bagen og i skridtet mellem benene. Bukserne er et mindre puslespil af stofstykker, der til sammen giver en imponerende god pasform. De er slet og ret utroligt behagelige at have på. I tillæg findes Authentic Pant i mange forskellige udgaver, så de kan være specielt tilpasset både køn og længde. Hver udgave kommer selvfølgelig i forskellige størrelser og farver. Det er et stort plus, at bukserne dels er lavet af økologisk bomuld, men også uden fluorcarbon, der ofte har været brugt til imprægnering. Det er god stil at passe på naturen, mens man nyder den!

Lækre detaljer
Der findes to gode lommer ved livet og to store lommer på forsiden af lårene. Placeringen på forsiden af lårene er meget velvalgt, og de har en rigtig god størrelse. Lige ved siden af lommerne sidder en meget fin udluftningslynlås med mesh-net. Med sådan et par kraftige bukser er det ofte min erfaring, at lårmusklerne har rigtig god brug for køling, og det fungerer rigtigt godt. Ved anklen er der forstærkning på indersiden, strammesystem og en krog så bukserne kan fæste på snørebåndene. Strammemekanismen i enden af buksebenene fungerer godt, selvom det er simpelt opbygget. Jeg har sjældent set løsninger på denne mekanisme, som fungerer så godt og simpelt som Lundhags –det er en meget lækker detalje.

Buksernes Volvo
Generelt er jeg utroligt imponeret over Authentic Pant. De er ekstremt lækre at have på, og alle detaljer og syninger sidder helt perfekt – de er friluftsbuksernes svar på en Volvo: utrolig stærk kvalitet og slidstyrke kombineret med lækker brugsværdi og et flot udseende. Jeg kan rigtigt godt lide, at Lundhags har valgt at lave Authentic Pant i et bredt spektre af farver, og jeg er sikker på at de fleste kan finde en farve de vil bryde sig om.

Authentic Pant har et meget bredt brugsområde, men bliver nok for varme, når sommeren rigtigt slår til. Jeg vil dog ikke tøve med at bruge bukserne til en let fjeldskitur, hvor snørebåndskrogen specielt er meget værd for at undgå sne i skistøvlerne.

Det er ikke let at finde noget at sætte fingeren på ved Authentic Pant, men jeg har dog fundet to detaljer. For det første undrer størrelsessystemet mig. Hvis man eksempelvis er vant til Fjällrävens størrelser, skal man være opmærksom på, at en herre størrelse 48 svarer til Lundhags herre størrelse 50. Så husk at tjekke størrelsen, der skal nok være en, som passer dig.

Den anden detalje er prisen. Authentic Pant er desværre ikke billige friluftslivsbukser, men til gengæld er de måske de lækreste friluftslivsbukser, jeg nogensinde har haft på, og det er selvfølgelig en del værd.

Udgivet d. 21. oktober 2014
Af Kristian Jager Nykrog

Redaktionen anbefaler

Lundhags

Authentic Pant

Bedømmelsen

Lundhags Authentic Pant er en kvalitetsfuld allrounder, der kan holde til alt, hvad du kan finde på at udsætte dem for. Et meget lækkert køb, som du aldrig kommer til at fortryde.

9/10: Wow, vi er imponerede
Design, slidstyrke, pasform
Pris, størrelser
Pris: 1499,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind