Du er her:

Udstyrstest

Lundhags Gnaur 60


Lundhags har et motto om at stoppe den konstante udskiftning af produkter og lave udstyr med lang levetid. Det lever Gnaur 60 op til. Vi har fyldt den til randen og taget den med på tur.

Gnaur er en serie af langturs- og ekspeditionsrygsække i tre størrelser: 60, 75 og 90 liter. Det første, der falder én i øjnene, er rygsækkens solide, miljøvenlige materiale samt de noget anderledes spænder i metal.

Der er ingen klassiske plastikspænder og dermed ingen klik mellem han- og hunspænder på hoftebælte, brystrem osv. En låsekrog i metal gør det nemt at få stropper op og i, også med en enkelt hånd, selvom det kræver lidt tilvænning. Spænderne går ikke op, og det er umuligt at ødelægge dem – en utrolig dejlig sikkerhed på tur. Det undrer mig dog, at enkelte spænder er i plastik, selvom de logisk nok er placeret steder, hvor de ikke kræver speciel styrke.

På ryggen
Fordelingen af vægt ned i hoftebæltet sker med to aluminiumsrammer i forskellige tykkelser. Det giver en rigtig god stabilitet og komfort, selv med stor vægt i sækken. De solide materialer og den gode komfort taget i betragtning, så undrer det mig faktisk lidt, at rygsækken blot vejer 2.880 gram.

Rygsækken har en justerbar ryglængde på 6 cm og er nem at finjustere. Et solidt polstet hoftebælte slutter sig bekvemt omkring hofterne, og stærke stropper sikrer formen på skulderremmene, selv når man løfter hele rygsækken i én af dem.

Alt i alt sidder Gnaur rigtig godt. Bæresystemet rører kun kroppen på enkelte punkter, hvilket er meget positivt, idet materialet nemt bliver varmt med den kraftige polstring.

Gode detaljer
Gnaur 60 er umiddelbart meget enkel, men indeholder massevis af gode, lidt skjulte detaljer. Låget har en lomme på inder- og ydersiden, og det er muligt at løfte låget og gøre plads til mere udstyr. En genial snelukning, med tilpasning to steder, åbnes enkelt med én bevægelse – også med luffer på.

Mange andre gode detaljer gør det nemt at bruge rygsækken med handsker på, deriblandt de mange stropper og lynlåse. En lynlås på hver side af fronten og en velkrolukning i toppen gør det muligt at åbne hele midten af rygsækken op.

Hovedrummet kan deles i to med en indre lynlås, og du kan komme til soveposen via en udvendig, let glidende YKK-lynlås. På hver side af rygsækken er to store lynlåslukkede sidelommer, på hvert hoftebælte er der en lynlåslomme, og der er elastiske sidelommer med indgang fra top og siden. De to indgange til elastiklommen er en god idé, men det er svært at vinkle drikkedunken, så den bliver siddende fra hullet i siden.

Kvalitet
Der medfølger et rummeligt regnslag med fast snor i stedet for elastik. Det er lavet til at holde. En god detalje er D-ringe på hver skulderstrop, som er perfekte til at montere f.eks. kameratasken. En masse hulbånd gør det muligt at spænde mere på rygsækken, og man kan bl.a. tilkøbe en bæltetaske eller rygsæk, som passer til.

Gnaur 60 er en gennemført rygsæk, selvom vi savner oplagte monteringsmuligheder af vandrestave, og at man ændrer de enkelte plastikdetaljer til metal.

Udgivet d. 5. juni 2018
Af Rasmus Simonsen

Lundhags

Gnaur 60

Bedømmelsen

Gnaur 60 er en solid rygsæk, ideel til længere vandreture, hvor styrke og mulighed for at bære meget vægt er i højsædet. 2.999 kroner lyder måske som mange penge, men som med andet udstyr fra Lundhags, så er det lavet til at have en lang levetid. Prisen er slet ikke urimelig.

8/10: Produktet fortjener applaus
Yderst komfortabelt bæresystem, rummelighed, solide metalspænder, kraftige miljøvenlige materialer, stor åbning af hele fronten, solidt regnslag, flytbar topstrammer, hulbånd til montering af ekstra udstyr, handskevenlig, god inddeling af rum
Vandflasken falder nemt ud af hullet i siden af elastiklommen, ingen stropper til vandrestave, enkelte spænder i plastik
Pris: 2.999,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind