Du er her:

Lundhags Insulation Jacket

På redaktionen glædes vi altid over den slags udstyr, der kan bruges til det hele, og helt automatisk ender i rygsækken, når en ny tur går i gang. Til den kategori hører den alsidige fiberjakke Insulation Jacket fra svenske Lundhags, der af Opdag Verdens testteam blev kørt gennem en lang række vinterprøvelser.

Når aftenen sænker sig i kolde telte, eller der skal holdes pause på trekkingturen, kan man aldrig få det varmt eller behageligt nok, og i takt med at syntetiske fibre langsomt men sikkert bliver bedre, varmere og lettere, er det efterhånden blevet mere og mere interessant at tage en fiberjakke med på tur. Ikke alene har fiber en evne til at holde dig varm, selvom det er fugtigt, men det er også robust og let at vedligeholde og vaske.

Hvis fiberjakker bruges meget, skal du dog huske på, at de har en begrænset levetid, og man kan forvente, at fyldet mister meget af sin isoleringsevne efter fire til fem år. For at undersøge, hvad en fiberjakke egentlig duer til i praksis, har vi i temperaturer fra nul og ned til minus 38 grader vintertestet fiberjakken Lundhags Insulation Jacket under mange forskellige slags brug og forhold, hvor jakken blandt andet har været udsat for skis stålkanter, hundebid og arbejdsbrug.

Jakken har en kampvægt på et halvt kilos penge, en volumen på cirka tre liter og hører til i den lidt tungere ende af skalaen, men til gengæld kan du nyde godt af fuld længde, gennemgående lynlås, og, for fiberjakker, kraftige materialer med forstærkninger på skuldre og albuer. Under vores månedlange test viste de robuste materialer sig hurtigt at være både den ekstra vægt og volumen værd, og selv den ivrige slædehund Moneypenny, der har flere tynde dunjakker på samvittigheden, måtte bide forgæves i Lundhags-jakken.

En detalje du hurtigt vil blive glad for på de barske dage i bjergene, er den gennemførte og velpolstrede krave, der er foret med blød og varmende mikrofleece på indersiden og viste sig at være en life saver, når det rigtigt blæste op. Det mærkes også med det samme, at jakken med sit glatte stof og tætsiddende pasform blandt andet er bygget til at have på under en skaljakke, der dog ikke skal være for kort, hvis man vi undgå, at Lundhags-jakken stikker ud for neden, hvilket kan være lidt upraktisk og irriterende. Det samme kan siges om ærmerne, der desværre er lidt for korte, og ofte er skyld i at kuldefølsomme håndled ikke bliver beskyttet ordentligt mod kulden, hvilket faktisk kunne mærkes, når armene blev strakt frem.

Opdag Verden // Troels Matz, Lørdag, 17 april 2010, hits: 4558
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind