Du er her:

Udstyrstest

Lundhags Makke Pant


Vi har alle nogle specielle friluftsbukser, vi bruger, når vi smutter på tur i naturen. Men nogle friluftsbukser er mere specielle end andre. Vi har set nærmere på Lundhags Makke Pant, som helt bestemt er lidt specielle.

Først og fremmest kan og bør man undre sig lidt over, hvorfor et par bukser, der ikke engang er vandtætte, koster 2000 kroner. Før jeg fik Makke Pant, var jeg af den overbevisning, at det prisleje ville overskride min smertegrænse for et par friluftsbukser. Men jeg må indrømme, at jeg er kommet på andre tanker. For Lundhags Makke Pant er ikke bare endnu en friluftsbuks med flotte syninger og lækre forstærkninger. De er Rolls Roycen inden for friluftsbukser og lever i høj grad op til det høje Lundhags-niveau, jeg fik lov til at opleve, da jeg i efteråret testede Lundhags Authentic Pant.

Super funktionalitet
Bukserne er sammensat af flere forskellige materialer med varierende grad af stræk. Tilsammen sikrer materialerne, at man føler, når man tager bukserne på første gang, at det hele sidder en lille smule tæt, men så snart man begynder at bevæge sig, finder man ud af, at bevægelsesfriheden er helt intakt. Det er næsten som om, bukserne ikke er der. Ved livet og midt på lårene er i alt fire lommer med lynlås. Lommerne ved livet er en lille smule til den trange side i modsætningen til lårlommerne, som er pænt store. Til gengæld har lommerne ved livet isyet et lille stofområde med mesh, så de kan fungere som en lille udluftningsmulighed. Det er en ret god detalje, men jeg er lidt i tvivl om, hvor meget det betyder i praksis. På indersiden af lårene findes der dog to store lynlåse, som åbner op til rigtig gode udluftningsmuligheder. På underbenet findes en lynlås, der går op til knæet, og nederst findes et simpelt indsnævringssystem, som sammen med snørebåndskrogen gør, at bukserne fint kan fungere som en gamache. Det fungerer alt sammen glimrende og vigtigst af alt, så føles det bare enormt lækkert.

Kan bruges til alt
Det er ikke tilfældigt, at bukserne føltes helt fantastiske at have på, og at syningerne ligger præcis, så man får en stram pasform, der tillader en meget høj grad af bevægelsesfrihed. Der er uden tvivl tænkt meget over designet, og man er heller ikke i tvivl om, at kvaliteten på alle materialer er meget nøje gennemtænkt. Makke Pant er et par bukser, der kan bruges til næsten alt. Lige fra sommervandreture i varme egne til fjeldskiture i fint vejr. Stoffet er så relativt tyndt, at det tørrer ret hurtigt, selv hvis du kommer gennem en regnbyge eller to. Udover at det funktionelle og designet spiller utroligt godt sammen, så gør designet også udseendet helt fabelagtigt. Makke Pant bliver desuden leveret i fire forskellige farver, hvor jeg personligt selv er lidt forelsket i de røde og de blå.

Hvad med prisen?
For at runde testen af vil jeg vende tilbage til buksernes eneste nævneværdige problem - prisen. Du kan helt sikkert få et par friluftsbukser, som du bliver glad for til en lavere pris end Makke Pant, men jeg tvivler på, at du vil komme til at fortryde det, hvis du køber et par. I hvert fald har jeg efterfølgende brugt flere andre par friluftsbukser, som jeg i høj grad har været tilfredse med tidligere. Nu er det bare lidt som om, at de blegner lidt i sammenligning.

Udgivet d. 2. februar 2015
Af Kristian Jager Nykrog

Redaktionen anbefaler

Lundhags

Makke Pant

Bedømmelsen

Lundhags Makke Pant er eminent lækre friluftsbukser til et meget bredt brugsområde. Jeg er meget tæt på at give topkarakter, men specielt prisen er en faktor, der desværre trækker lidt ned.

9/10: Wow, vi er imponerede
Pasform, kvalitet, design
Pris
Pris: 2000,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind