Du er her:

Udstyrstest

LUNDHAGS MAKKE PANT


Teknisk topmodel fra svenske Lundhags

Lundhags har opdateret Makke Pant, som er blevet ikke blot mere miljøvenlig, men også billigere.

Lundhags Makke Pant er blevet opdateret med mere bæredygtige materialer end tidligere, men der er egentlig ikke nogen mærkbar forskel i buksen. Kombinationen af materialer sikrer stadig en buks, der er hurtigtørrende, vindresistent og vandafvisende. Materialet er behandlet med en flourcarbonfri DWR-behandling, så de er smuds- og vandafvisende, og tykkelsen på Makke Pant gør, at den kan bruges året rundt.

Unik pasform
Når jeg tænker Lundhags, tænker jeg pasform, og pasformen på Makke Pants er ingen undtagelse. Bukserne er sammensat af tre forskellige materialer, som sikrer styrke, bevægelsesfrihed og komfort. Pasformen er smal, og buksen har massevis af gode justeringsmuligheder. Buksen fås i tre benlængder, så det er til at finde den model, der passer én, og kan justeres med velcro i livvidden – en fantastisk funktion, så man ikke føler, at man ligger mellem to størrelser. Benvidden kan justeres med en solid knappelukning, så intet kommer til at flagre eller sidde fast ude i terrænet.

Materialerne er behagelige mod huden, og kombinationen af det strækbare Schoeller® Dryskin og det bløde LPC-materiale får næsten én til at glemme, at man har bukser på. Makke Pant har ikke den tunge følelse, som nogle tekniske friluftsbukser kan have og vejer heller ikke mere end 455 gram. Jeg er især imponeret af det strækbare materiale, som på ingen måde føles sårbart, samt det imponerende lette og tynde, men utroligt stærke Schoeller Keprotec®, der bruges i fodenden.

Spækket med gode detaljer
Makke Pant har to gode lårlommer med lynlås, og i højre lomme er en elastisk lomme til telefon eller lignende. Derudover er der to håndlommer med lynlås.

En knaplukning i benenden gør det muligt at fæste buksebenet tæt om benet eller støvlen, og en lille krog giver buksen gaiterfunktion. Funktionen fungerer bare, og jeg har benyttet mig meget af knappelukningen lukket tæt om støvlen og krogen i snørebåndet. Krogen kan endda gemmes væk, hvis man ikke bruger den.
Lidt atypisk sidder udluftningen på indersiden af lårene med et mesh bag lynlåsen. Det fungerer rigtig godt, da man presser luft ind på lårmusklen, som ofte er der, man har behov for at køle af. Fra fodenden til knæet sidder en tovejslynlås på ydersiden af buksen, som gør det nemmere at få bukserne på med fodtøj på. Da den er tovejs, kan den også bruges som udluftning. Det fungerer rigtig godt.

Man kan sagtens finde billigere bukser, men smider man pengene, kommer man ikke til at fortryde det. Makke Pants er faktisk blevet en smule billigere, selvom buksen er blevet opdateret med mere miljøvenlige materialer. Bukserne har endda fået Bluesign-mærket for bæredygtige tiltag som flourcarbonfri DWR-behandling, genanvendt polyester og økologisk bomuld.

Udgivet d. 19. april 2018
Af Rasmus Simonsen

Redaktionen anbefaler

Lundhags

Makke Pant

Bedømmelsen

Sidst gav vi 9 ud af 10 til Makke Pant. Eneste anke var prisen, som nu er faldet en smule, og samtidig får man mere miljøvenlige materialer, så der er intet at sætte en finger på. En lavere pris ville selvfølgelig altid være rart, men prisen hænger sammen med materialer i topklasse og en detaljegrad, som du normalt kun kan drømme om. Prisen kan derfor retfærdiggøres, og bukserne skal have topkarakter.

10/10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!
Pasform, strækbare detaljer, knaplukning i benende, lommer på låret, tørrer forholdsvis hurtigt, styrke, alsidig, bæredygtigt materiale, udluftnig på lår, lynlås ved læg, smal pasform, justerbar talje, håndlommer med lynlås
Pris (som bukserne dog er værd)
Pris: 1899,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind