Du er her:

Udstyrstest

Lundhags Makke Pro Pants


Topmodel til den kræsne bruger

Lundhags Makke Pro Pant er udviklet til brug i Skandinavien og lignende kolde, fugtige klimaer. Og så er de spækket med gode detaljer.

Makke Pro Pant er Makke Pants storebror; en buks til koldere brug med en ny, kraftigere og vokset udgave af Lundhags LPC-materiale (genanvendt polyester og økologisk bomuld). Buksen er fluorcarbonfri, og der er noget mere gods i det voksede LPC-materiale (238 g/m²) end i det uvoksede LPC (205 g/m²), som Lundhags ofte bruger. Med 590 gram er Makke Pro lidt tungere end andre Lundhags-bukser, men jeg er positivt overrasket over følelsen af dem. Det voksede materiale virker umiddelbart stift, men det mærker man slet ikke med bukserne på. Det er desuden imponerende, at man bruger en vandtæt membran som det strækbare materiale – og det faktisk virker. Membranen har firevejs-stretch og en virkelig blød fornemmelse direkte mod huden.

Lundhags pasform er altid uovertruffen. Makke Pros snit er tætsiddende, men med plads til lange underbukser indenunder. Lividden er justerbar med velcro – en skøn funktion – og trykknapslukning i benenden gør, at buksen sidder lige i skabet.

Trelags Zethar-membranen har et vandsøjletryk på 20.000 mm. De vandtætte paneler med åndbar membran og tapede syninger virker upåklageligt og holder én tør, hvor behovet er størst. På papiret er åndbarheden på 16.000 g/m²/24h middel, men jeg bliver hverken overophedet eller har en fornemmelse af indelukkethed. Det er dog ikke en buks til varmere vejr. Der er udluftning på indersiden af lårene, men et materiale over åbningen holder kold vind direkte mod lårene mere ude. Forstærkningen i benenden er i Cordura-nylon, som er mindre stift end Keprotec®, som Lundhags normalt bruger, men jeg har ingen bekymringer i forhold til styrken.

Detaljerige
Makke Pro har mange gode materialer og detaljer. Aftagelige støvlekroge giver f.eks. en velfungerende gaiterfunktion, så buksen kan slutte tæt om støvlen. Lynlåsene er lidt træge at åbne, men det bliver bedre, jo flere gange de bliver brugt. Jeg er vild med den skjulte udluftning, da man ikke nedkøles af vind på samme måde, når det voksede materiale går ud over.

Makke Pro Pant kan virkelig noget, men man skal have et særligt behov for at forsvare prisen på 2.400 kr. Buksen minder f.eks. lidt om Lundhags Antjah II Ms Pant, som er 700 kr. billigere, men dog ikke er voksede, og desuden har en anden type udluftning. Makke Pro ligger i en prisklasse, der minder om skalbuksers, men man kan ikke undvære skalbukserne, da heldagsregn vil give problemer. Regn i perioder er intet problem, og til ture med frost vil buksen være de eneste, jeg ville tage med.

Udgivet d. 29. maj 2019
Af Rasmus Simonsen

Redaktionen anbefaler

Lundhags

Makke Pro Pants

Bedømmelsen

Makke Pro er gennemarbejdet i alt fra design og materialer til funktioner. Buksen er er udviklet til Skandinaviens klima og helt ideel i kolde, fugtige klimaer, hvor voks og membran kommer til sin ret. Det er i efterårs- og vintervejr, at buksen skal bruges, men spørgsmålet er, om du har behov for de detaljer til den pris.

9/10: Wow, vi er imponerede
Vandtæt, strækbar membran på knæ og bag, kraftigt vokset LPC-materiale, vandafvisende, god brugsflade til kolde måneder i skandinavisk klima, udluftning på indersiden af lårene, aftagelig støvlekrog, justerbar livvidde, god pasform
Prisen er meget høj, en brugsflade begrænset til de koldere måneder
Pris: 2.400,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind