Du er her:

Udstyrstest

Montane Featherlite Down Jacket


Britiske Montane laver produkter til den kræsne friluftslivs-forbruger og mener selv, at deres jakker fortjener at blive taget med på tur i bjergene frem for på cafe. Forventningerne var derfor høje, da jeg kastede mig ud i testen af Montane Featherlite Down jacket. 

Montane Featherlite Down Jacket er en let og kompakt dunjakke, der vejer omkring 375 gram og som sammenpakket i den medfølgende pakkepose ikke fylder mere end en drikkeflaske. Cirka 120 gram af vægten udgøres af dunfyldet, som fikseres mellem inder og yderside i tværgående dunkamre. Ydermaterialet er let vandafvisende, hvilket bestemt ikke må forveksles med, at den kan klare at blive brugt uden skaljakke i regnvejr.
Jakkens gode indsnøringsmuligheder både for neden og omkring hætten, samt de bløde og elastiske ærmeafslutninger, gør det nemt at holde kold luft ude. Det skal dog tilføjes, at den giver mest varme som mellemlag under en vindtæt skaljakke. Hætten har afstivet skygge og sidder tæt omkring hovedet, hvilket selvfølgelig er positivt, men personligt kunne jeg godt have ønsket, at den havde lidt større volumen, da den ikke fungerer godt med opsat hår.
På forsiden har jakken to gode lynlåslommer, som jeg nyder at stoppe de kolde fingre ned i, når teltet er sat op, og aftensmaden simrer på stormkøkkenet. Der er også en indvendig lomme med lynlås, der er perfekt til værdigenstande og den tilhørende pakpose. Det ville dog måske have været endnu mere smart, hvis jakken kunne pakkes ned i sin egen lomme, så man var fri for at skulle holde styr på en ekstra pakpose. Pakposen er desuden udstyret med elastiksnor til aflukning, hvilket for mig er et irritationsmoment, da elasticiteten bare besværliggør lukning.

Lille, let og varm
På trods af de små skønhedsfejl er Featherlite Down Jacket en utrolig lækker jakke. Den har en rigtig god pasform, er forlænget i ryggen, så den uden problemer dækker lænden, men den er stadig kort nok til ikke at stikke ud under skaljakken. Dunkamrene sidder pænt, samtidig med at de sikrer stor bevægelsesfrihed. Jeg er positivt overrasket over, hvor meget varme en så lille og let jakke kan give, hvis den bruges rigtigt.
Jakken opleves som blød og lækker, da der er tænkt over detaljer som for eksempel at hagebeskytteren, der sørger for, at det kolde metal fra lynlåsen ikke kommer i kontakt med huden, er lavet af blødt fleece i modsætning til resten af foret, som er glat nylonstof. Jeg har brugt jakken dagligt gennem længere tid og kan endnu ikke se tegn på slitage.
Montane Featherlite Down Jacket er en super jakke for dem, der er optaget af lækker kvalitet samt lav vægt og volumen i forhold til varmeegenskab. Den varmer mest som mellemlag under en skaljakke og er således perfekt at have med på fjeldet, hvad enten du vandrer, klatrer eller cykler, men den kan også fint bruges på kolde efterårs- og vinterdage derhjemme. Selvom Montane mest har tænkt på fjeldfolket i deres design af Featherlite Down Jacket, så har de også, blandt andet i kraft af deres lækre farvevalg, skabt en jakke, der i tillæg kan fortjene at blive vist frem på cafe. På trods af at prisen ikke ligger i den allerbilligste ende af skalaen, synes jeg, at Montane Featherlite Down Jacket er et rigtig godt køb.

Udgivet d. 1. februar 2015
Af Lærke Stewart

Montane

Featherlite Down Jacket

Bedømmelsen

Jeg har været meget imponeret over, hvor meget varme en så lille og let jakke kan give. Den er nem at pakke i tasken, vejer kun 375 gram og er yderst blød og lækker kun med små skønhedsfejl.

9/10: Wow, vi er imponerede
Pakpose, lille hætte
Varm, let, lille
Pris: 1999,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind