Du er her:

Udstyrstest

Montane Prism jacket


Britiske Montane producerer højkvalitetsprodukter – og ofte til en rigtig god pris. Vi har haft fingrene i fiberjakken Montane Prism Jacket, som allerede ved første møde overrasker med en pris på kun 1099 kroner. Her får du altså rigtig meget for pengene.


Hvorfor vælge en fiberjakke frem for en dunjakke? Dun giver mere varme per gram og fylde, men er samtidig også meget mere sårbar over for fugt. Fiber fylder og vejer mere i forhold til isolationsevnen, men er til gengæld bedre til at håndtere fugt – selvom det er vådt, vil fiber stadig give en vis form for isolation. Vælg derfor en fiberjakke, hvis du leder efter en jakke, der skal kunne klare nogle tæsk, og du ikke gider være nervøs for, om den bliver våd – altså en jakke, du kan have med på alle slags ture.
Prism Jackets ydermateriale er enormt slidstærkt, 100 % vindtæt og rigtig vandafvisende. Jeg har brugt jakken gennem hele efteråret og den tidlige vinter og haft den med på tur i Sverige, og jeg er virkelig imponeret over jakkens vandafvisende evner. Og selvom jeg har trampet rundt i de svenske skove, er der ingen ridser. Den fremstår næsten som ny.

Imponerende isolationsevne
Jakken er isoleret med PrimaLoft® Silver ECO, der imiterer dunenes isolerende egenskaber. Og giver meget varme i forhold til vægt og fylde. Vægten er dermed i bund (418 gram i medium), og sammenpakket fylder den næsten ingenting. Foruden den høje varme-vægt ratio er PrimaLoft® Silver ECO enormt hurtigttørrende. Jeg havde jakken ude i rigtig heftigt regnvejr, og selvom ydermaterialet gjorde et fortrinligt job, gav den til sidst op over for regnen. Vandet trængte ind i jakken, der dog aldrig blev rigtig gennemblødt. Den føltes mere småfugtig. Jeg havde forventet, at den ville blive tung og klam, men den forblev relativ luftig. Nysgerrig efter at finde ud af, hvordan isoleringen præsterede under disse forhold, tog jeg min skaljakke udover og fortsatte i regnen. Selvom fiber-fyldet var vådt, var der stadig masser af varme i jakken. Efter cirka en time gjorde jeg holdt for at inspicere: Jakken var næsten helt tør.
Montane lover høj åndbarhed, og jakken ånder OK, men husk på, at det er et isolerende lag, og den vindtætte og vandafvisende Pertex® samt fiberisoleringen sætter naturligvis sine begrænsninger for åndbarheden. Forvent ikke, at det er en GoreTex Packlite® eller lignende. Jeg er dog stadig meget tilfreds med åndbarheden.
Lommerne er isolerede på begge sider, og dermed er der dobbelt isolering foran. Det en super feature, da det giver ekstra varme ved torso og samtidig mere varme til hænderne. Fiberisoleringen er i øvrigt lavet af minimum 70 % genbrugsmaterialer.

Gennemført jakke
De artikulerede albuer giver god pasform og bevægelighed. Også når man strækker sig, sidder jakken rigtigt fint. Den elastiske lukning rundt håndleddene slutter rigtig godt til, så det er let at holde på varmen. Jakken kan pakkes ned i den ene lomme, og så har du faktisk en fin hovedpude. Lommerne sidder lidt højere end på mange andre jakker. Komfortmæssigt føles det en smule underligt, men funktionelt er det helt i top: Lommerne er store og rummelige, og fordi de sidder højt, er der en god dybde, så du ikke taber ting ud af lommerne.
En anden detalje, jeg er vild med, er de små gummigreb på lynlåsstropperne, der giver et godt og sikkert greb – selv med handsker på. Hætten har også isolering, og den er fuldt justerbar. Der er stormflap bag lynlåsen på fronten, og ved halsen i kraven er der fleece på indersiden, så det føles lækkert mod huden. Alt i alt en gennemført jakke, hvor der virkelig er tænkt over detaljerne.

Udgivet d. 19. januar 2015
Af Caper Devantier

Montane


Bedømmelsen

Du får vanvittigt meget jakke for pengene. Den passer perfekt til det danske vejr, og du kan bruge den både som isolerende mellemlag eller som ’pause-jakke’ på turen. En helt igennem perfekt jakke.

10/10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!
Prisen, lav vægt, høj varme-vægt-ratio, meget vand- og vindafvisende
Kan ikke komme på noget…
Pris: 1099,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind