Du er her:

Mountain Equipment Mountain Stretch Pant

 

Stretch- og softshellbukser er fortsat ukendt land for mange friluftsentusiaster, dette til trods for at materialerne ofte giver en høj grad af bevægelsesfrihed, er hurtigtørrende og mere eller mindre vindtætte. Vi har testet Mountain Equipment Mountain Stretch Pant.

Softshell- og stretchmaterialer har efterhånden fundet deres berettigelse hos langt de fleste udstyrsproducenter, hvorimod vi som købere fortsat tøver en smule med at vælge disse produkter frem for den klassiske skaljakke med vind- og vandtætte membraner. Hvad angår bukser, så har vi dog langsomt fået øjnene op for den komfort og ikke mindst bevægelsesfrihed, som bukser i stretch giver.
Mountain Stretch Pant er en let og varm trekkingbuks tiltænkt en bred brugsflade i de, til tider, kølige nordiske somre og endnu koldere vintre. Buksen er udført i Mountain Equipments EXOlite II, som er et yderst strækbart og ganske slidstærkt materiale, hvilket gør, at yderligere forstærkninger er undladt.

Dette giver buksen et casualt udseende, og gør den anvendelig som hverdagsbuks. EXOlite II er desuden forbløffende vind- og vandafvisende til trods for, at det ikke indeholder en egentlig membran, men blot er DWR-behandlet. Jeg har derfor med stor succes brugt bukserne både på ski rundt i de danske vinterskove, på klatrevæggen og som hverdags- og arbejdsbuks. Og netop buksens alsidighed er et kæmpe plus. Dog kan buksen godt blive en anelse varm, hvis tempoet stiger for meget, og i disse situationer ville det have været rart med mulighed for at ventilere ved benene.

Af detaljer har Stretch Pant to frontlommer, en lomme på låret samt en enkelt baglomme, alle i mesh og med lynlåse. Herudover er der lynlås ved anklen, således at buksebenets diameter kan gøres større, hvilket dog kun er nødvendigt, hvis du vil bruge buksen til alpint skiløb, hvor støvlen fylder væsentligt mere end en vandrestøvle. Buksen har desuden et integreret bælte, som fungerer upåklageligt, men som begrænser muligheden for at have udstyr eller en kniv hængende, da bæltet er syet ind i buksekanten. Til gengæld slipper du for at skulle have et større bælte på under din klatresele eller rygsæk, ligesom det integrerede bælte bidrager til at holde buksen enkel.

Bo Skov Kristensen, Søndag, 14 juli 2013, hits: 3181
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind