Du er her:

Nordisk Bering -3 C

Nordisk Bering -30 er ikke bare en sovepose. Med helt nye materialer har danske Nordisk skabt en sovepose med revolutionerende varmeegenskaber. Vi tog den med til Island for at teste den.

Bering -30 er opkaldt efter den danske opdagelsesrejsende Vitus Bering, der udforskede Sibiriens kyststrækning og siden fik opkaldt Beringstrædet og Beringshavet efter sig.
Komforttemperaturen er på minus tre grader for mænd og på fem plusgrader for kvinder. Som de fleste andre soveposer kan den lukkes helt tæt ved hoved og skuldre, og tovejslynlåsen sikrer, at der kan komme luft til fodenden. Den tilhørende pakkepose er udført i vandtæt materiale med ventil til optimal kompression – det er godt tænkt!

Bering -30 har vundet en masse priser, som i særdeleshed skyldes Black Yarn Technology. Kort fortalt dækker det over en ny teknologi i ydermaterialet, hvor mikroskopiske kulpartikler er integreret i ydermaterialet. Det øger dens slidstyrke markant og gør den mere vind- og vandresistent, men den virkelige gevinst skal findes i den forbedrede isoleringsevne samt den særlige egenskab, at den kan omdanne lys til varme! Ja, du læste rigtigt, Black Yarn teknologien sikrer, at ydermaterialet kan absorbere lys, og dermed vil soveposen være mellem tre og fem grader varmere end omgivelserne.

Jeg må indrømme, at jeg var skeptisk i starten. Hvordan ville den præstere, hvis den blev pakket ud i mørke, og kunne man overhovedet mærke effekten fra kulstof-teknologien? Men den har overrasket positivt. Det kan mærkes, at den holder godt på varmen, også selvom den har ligget udenfor i koldt og fugtigt vejr eller har været komprimeret.
Det er svært at sige præcist, under hvilke forhold Black Yarn virker bedst, men uanset om det var mørkt eller lyst, så synes jeg, at jeg fik varmen markant hurtigere end normalt. Man kunne således godt frygte, at soveposen ville blive for varm, men den er forbavsende god til at varmeregulere, og man slipper derfor for den værste kondens.

Bering -30 vejer 1220 gram (i størrelse medium) inklusiv pakkepose, og med en komprimeret pakkevolumen på 23x23x20 centimeter er det en relativt lille og let sovepose sammenlignet med andre fiberposer.

En positiv overraskelse er soveposens etui. Det er en vandtæt kompressionspose med en ventil, der gør det muligt at presse luft ud af posen. Dermed slipper du for at skulle pakke soveposen ned i drybags, når du er på tur – smart! Spændet på etuiet er selvlysende, hvilket er smart , når soveposen skal findes i mørket. Det er ikke noget, jeg tidligere har manglet, men nu er jeg faktisk blevet ret vild med det.

Etuiet bliver kaldt et 2i1-etui, da det samtidig kan udvides til en opbevaringspose, når soveposen ikke er i brug. Du kan eksempelvis bruge det til et primitivt brusebad ved at fylde det sorte etui med vand, hænge det i solen og så ellers bare åbne for ventilen, når vandet har en tilpas temperatur.

Bering -30 er den ideelle sovepose, hvis du skal bruge en pose, der kan klare hård brug til en bred brugsflade. Du får gode muligheder for komprimering af soveposen samt en fin vægt og pakkevolumen.

Array
Rasmus Simonsen, Torsdag, 27 september 2012, hits: 7003
Log ind