Nordpol Fagerfjell 3

Det danske mærke Nordpol har med deres Fagerfjell-serie skabt en række tunneltelte, der let kan matche det internationale marked – og endda uden at du bliver flået i pengepungen. Fagerfjell findes nu i en ny udgave, der har fået et ansigtsløft og et vægttab, så det er klar til sommerens ture. Vi har kigget deres trepersoners udgave efter i sømmene.

Har man ikke prøvet at slå et telt op før, eller hører det sig til sjældenhederne, kan Nordpol Fagerfjell anbefales. Med tre stænger og et par barduner, står teltet af sig selv, hvorefter man i ro og mag kan sætte de resterende pløkker i og justere resten af opsætningen. Kommer man i tvivl om opsætningen, er der en pædagogisk tekst- og billedmanual i teltposen. Under rolige vejrforhold slog jeg teltet op alene på mindre end ti minutter – det tog længere tid at slå det ned og pakke det ordentligt sammen, så det kunne være i posen igen.

Inderteltet var fæstnet til oversejlet, da jeg pakkede det ud, hvilket gjorde opsætningen let og hurtig. Det er en kæmpe fordel, at oversejlet kan sættes op separat, så inderteltet forbliver tørt i tilfælde af dårligt vejr. Ligeledes har man med det separate oversejl et let tilgængeligt ly, hvis man trænger til en pause fra regn og vind. Både indertelt og oversejl er forsynet med kompression-stropper, som letter arbejdet med at strække dugene.

Luft og rummelighed
I teltes apsis er der hele tre åbninger. Hovedindgangen er forsynet med myggenet og en ’beskyttelses-liste’ af lynlåsen, der forhindrer regnvand i at blive presset ind. Den er jeg dog ikke den store fan af, da lynlåsen konstant satte sig fast. Det kan måske skyldes den buede åbning – jeg havde i hvert fald ikke de samme problemer ved de to andre indgange. Samtlige indgange er med dobbelt lynlåse, hvilket giver gode muligheder for at justere ventilationen.

Apsis er stor og rummelig, og de mange indgange gør brugen af apsis alsidig både til madlavning og opbevaring.

Inderteltet er forsynet med en D–formet indgang med separat myggenet, og bagerst er der et stort loftsvindue med myggenet, som sammen med to mindre åbninger i oversejlet sørger for god ventilation.

En sjov, lille finesse er de små ’pinde’ med velcro, som sørger for at udluftningsskakterne i yderteltet holdes åbne. Bagerst i teltloftet findes der to større ’hylder’ i netstof til opbevaring af småting. De er nyttige, når man ligger i midten, så man ikke behøver at kravle over de andre for at nå sine ting. Der er yderligere en lomme i hver side af teltet ved indgangen.

Frygter ikke regnen
Inderteltet er godt spændt ud oppe såvel som nede sammenlignet med andre telte, jeg har anvendt. Samtidig giver en siddehøjde på 120 centimeter en følelse af, at teltet virker rigtig stort (inderteltets areal er 3,74 m2). Der er god afstand til oversejlet, hvilket mindsker risikoen for, at inderteltet bliver presset ud mod den våde teltdug.

For at lede regnvandet hurtigere og lettere væk fra teltdugen, er oversejlet designet, så dugen spænder i en lille bue, fra stang til stang. Det virker som om, den buede form gør det lettere at strække dugen ved opsætningen, og jeg synes bestemt, designet levede op til sit formål med at lede vandet væk. Med et vandsøjletryk på henholdsvis 5000 mm og 7000 mm på ydertelt og bunden var det heller ikke noget problem at holde regnen uden.

Alt i alt er Nordpol Fagerfjell 3 et gennemtænkt og velproduceret telt, som kan holde elementerne ude og samtidig let rumme tre personer med oppakning.

Array
Array
Array
Vibe Sørensen, fredag, 01 juni 2012, hits: 11647