Du er her:

Udstyrstest

Osprey Talon 44

- Forbedret klassiker


Osprey har opdateret en klassiker, der efterhånden er et årti gammel. Talon er en let rygsække-serie, hvor man ikke har forsøgt at gå på kompromis med hverken detaljer eller funktionalitet. Serien har fået sig et nyt ansigtsløft, men det er nu ikke kun udseendet, der har fået sig en tur ved den nye 2021-model.

Talon har et let bæresystem, der gør den ideel til let oppakning og ture med fart på, og er især kendt for sine rygsække på 22 og 33 liter. Men der har også været andre størrelser, deriblandt en på 44 liter som denne. Tidligere har jeg ikke kunne forstå berettigelse af en 44-liters Talon, da bæresystemet og rygsækkens volumen ikke hang sammen i mit hoved. For hvad nytter det at have plads til 44 liter, hvis man ikke kan bære mere, end hvad der svarer til 30 liters vægt, på en komfortabel måde?

Bæresystemet er dog lavet væsentlig om på den nye Talon 44. Den har stadig et blødt og fleksibelt bæresystem, men det er blevet kraftigere, og det passer til rygsækkens volumen. Den indre aluminiumramme giver en fin fordeling af vægt, men det er en lettere rygsæk på 1.347 gram (i S/M), så man skal ikke forvente at kunne bære hvad som helst. Omkring ti kilo er dens anbefalede maksimum.

Kraftigere, godt bæresystem

Talon fås i mange størrelser; også i en dameversion ved navn Tempest. Generelt findes der to ryglængder i Talon-serien: en S/M og en L/XL, men ryglængden kan finjusteres ved hjælp af velcro på henholdsvis 43-51 cm i S/M og 48-56 cm i L/XL.  

Bæresystemet har en dynamisk pasform, så det følger kroppens bevægelser, selv i varieret terræn. Det luftige Airscape™ bæresystem afstiver ryggen godt uden at gå på kompromis med fleksibiliteten. Det ses i form af placeringen og mængden af EVA-skum, der kun er, hvor det er nødvendigt for komforten. Den taktiske placering af skum giver også et luftigt bæresystem, på trods af at det er en rygsæk, der sidder tæt på ryggen. Bæresystemet har overrasket mig positivt, og varmt vejr er ikke et problem. Det kraftigere bæresystem på 2021-modellen giver dog færre udskæringer og ”lufthuller” i skulderstropper og på hoftebæltet. Det er efter min mening bestemt komforten værd.

Der er flere forbedringer, vi er meget begejstrede for. Osprey er gået over til at bruge 100% genanvendt nylon, uden at gå på kompromis med styrke eller kvalitet, med en kombination af 100D og 210D Bluesign® PFC-fri Rubic Nylon. Det er godt at se, at der internationalt begynder at ske mere, hvad angår bæredygtighed inden for hardware-segmentet.

Detaljerig

Talon 44 indeholder en masse gode detaljer som f.eks.: fæste til vandrestave på fronten mens du vandrer, fæster til isøkse eller vandrestave, frontlomme i strækbart mesh, sidelommer i strækbart mesh med side- og topadgang, todelt hovedrum med lynlåsadgang i bunden, lynlåslomme i toplåget, netlomme under toplåget, lynlåslommer på hoftebæltet, udvendig lomme til vandblære og meget mere.

Talon er desuden justerbar på mange måder. Den har masser af stropper; blandt andet til kompression af rygsækken, til ekstra montering af grej og et toplåg, der kan hæves eller sænkes efter behov, hvis nu rygsækken skal indeholde lidt mere end de 44 liter i en kort periode.

Generelt er det en virkelig fleksibel rygsæk, som både størrelses- og detaljemæssigt kan bruges til mange forskellige ture. Der medfølger ikke et regnslag til rygsækken, men det kan købes separat. Rygsækken er på ingen måde vandafvisende i sig selv, så skal du vandre i vådt klima, er det nødvendigt med drybags eller regnslag.

Der er ikke meget, jeg savner, men placeringen af stropperne og spænderne til låget er sat meget højt, så er rygsækken ikke fyldt helt op til snelukningen, kommer toplåget til at hænge lidt løst, på trods af at spænderne er helt spændt op.

Talon 44 er meget tæt på at få topkarakter, og jeg må indrømme, at det kun er placeringen af stropper til toplåget, der holder mig fra at give den 10 ud af 10.

Udgivet d. 1. juli 2021
Af Rasmus Simonsen

Osprey

Talon 44

Bedømmelsen

Gennemført rygsæk fra Osprey hvor alt fra vægt, detaljer, bæredygtige materialer og komfort er nøje afstemt. Rygsækken er let, men rummelig, og de mange detaljer gør det til en fornøjelse at have rygsækken med på tur.

9/10: Wow, vi er imponerede
Let, kraftigere bæresystem end tidligere, god polstring, genanvendt nylon, komfortabel og svedtransporterende, elastiske sidelommer, svævende toplåg,
Intet regnslag, placeringen af stropper til toplåget.
Pris: 1.499,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind