Du er her:

Udstyrstest

Patagonia Men’s Torrentshell Stretch Pants


Uindskrænket bevægelighed
Patagonia Torrentshell Stretch Pants er den strækbare udgave af den populære Torrentshell-buks. Det er en meget alsidig skalbuks, der lover fuldstændig vandtæthed kombineret med lav vægt, god bevægelighed og fantastisk åndbarhed.

Beskyttelse og bevægelighed i ekstremt vådt vejr. Det er, hvad Patagonia lover om Torrentshell Stretch Pant, og efter at have testet dem godt og grundigt, er jeg bestemt enig. Bukserne er nemlig udstyret med et stretch-panel ved knæene, som sikrer maksimal bevægelighed. Det er super fedt, når man f.eks. cykler, klatrer eller vandrer op af et bjerg, hvor knæene skal løftes maksimalt. Nærmest lige meget hvad man finder på at lave, vil bukserne ikke begrænse én. Stretch-panelet er desuden lidt kraftigere i materialet, hvilket giver god holdbarhed omkring knæene.
Patagonia benytter deres egen nylonmembran, H2No. 2,5 lags-konstruktionen sikrer maksimal åndbarhed, lav vægt (306 gram i størrelse M) og samme vandtæthed som i en 3 lags-skal (20.000 mm), men man mister en lille smule slidstyrkemæssigt. Patagonia går dog meget op i at gennemteste deres produkters holdbarhed, og efter en tur i deres såkaldte ’Killer wash’ var bukserne stadig fuldstændig vandtætte. I vores testperiode har der ikke været nogle tegn på slid.

Sædvanlig minimalisme
Bukserne er blevet testet i kraftigt regnvejr i Pyrenæerne og levede klart op til forventningerne: De holdt vandet ude og var behagelige at have på, varmt vejr til trods. Pasformsmæssigt har Patagonia dog noget at rette op på. Bukserne er meget posede. Det giver god bevægelighed, men føles på samme tid noget klodset. Justeringsmuligheder er der ikke meget af, og de kan ikke spændes ind i hverken livet eller på anklen. Der er dog elastik begge steder, så de sidder sådan nogenlunde til, men det er utroligt vigtigt at få den helt rigtige størrelse.
I Patagonias sædvanlige stil er det et meget simpelt udført produkt uden for mange gimmicks. Der spares meget væk for at holde vægten så langt nede som muligt. De har derfor sparet lommerne væk, hvilket er lidt synd. Det er meget praktisk at have en vandtæt lomme i bukserne til mobil, handsker og andet som ikke må blive vådt. Men det er selvfølgelig en prioritering om vægt versus komfort, og der har folk bare forskellige præferencer.

Stærke men larmende
Materialet føles meget stærkt, og jeg er overbevidst om, at bukserne vil holde til rigtig meget slid. De føles dog lidt stive i det, og de er også lidt ’larmende’, når man bevæger sig. Det gør, at man kommer til at føle sig lidt mere fanget i dem, end man ville gøre med et blødere materiale. Det kompenseres der dog for ved at have to store, vandtætte lynlåse fra hofte til ankel på begge sider, som man kan bruge til at lufte ud, hvis man får det for varmt. Materialet på indersiden er desuden lavet i et mønster, som opfanger kondens og mindsker friktionen mellem buks og hud/skiunderbusker.

Udgivet d. 14. november 2014
Af Anders Aagaard

Redaktionen anbefaler

Patagonia

Men’s Torrentshell Stretch Pants

Bedømmelsen

Alt i alt et rigtig fornuftigt produkt. Alt hvad Patagonia lover, bliver indfriet, og åndbarheden, vandtætheden, slidstyrken og bevægeligheden er helt i top. Og så endda i et produkt der ikke vejer særlig meget og heller ikke koster en formue. Det eneste, der trækker lidt ned, er pasformen og de manglende justeringsmuligheder i ankel og livvidde.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Pris: 1299,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind