Du er her:

Udstyrstest

Royal Robbins Global Expedition II S/S

Skjorte til varmt vejr


Det er måske ikke alle, der kender til mærket Royal Robbins, men kender du lidt til klatring, så ved du, at navnet stammer fra en tidligere stor amerikansk bjergbestiger og klatrer. Mærket blev grundlagt af ham selv og hans kone i 1968, og det har siden da udviklet sig til et stort mærke med fokus på funktionelt tøj.

Global Expediton II S/S er en kortærmet skjorte, hvor fokus er på at være let og hurtigttørrende, så den er ideel til varme klimaer. Materialet er 100% genanvendt polyester, er Bluesign®-certificeret og har antikrøl-effekt; vask efter vask er det muligt at tage skjorten på, uden at den får den mindste rynke. Materialet er desuden behandlet med en fluorcarbonfri plet-afvisende teknologi, HeiQ® Stain Away technology.

Skjorten har to brystlommer med trykknap, to skjulte lynlåslommer og en

solbrille-lomme, hvor solbrillen bliver, hvor den skal være, da den højre brystlomme er delt i mindre rum; en helt enkel, funktionel løsning, der virker i praksis.

Alle disse funktioner passer rigtig godt til rejsebrug, hvor det giver god mening at kunne gemme penge eller lignende samt altid at have solbrillerne inden for rækkevidde.

God solbeskyttelse

Der er ventilation på ryggen, og i skjortens øverste del er der anvendt et åndbart netmateriale og en temperaturregulerende teknologi, HeiQ Smart Temp, der virker kølende, når pulsen eller temperaturen stiger. Det materiale sidder dog kun i nakken og på bagsiden af enkelte lommer, så efter min mening er det ikke den helt store effekt, det giver, da det jo også er ekstra tykkelse og materiale.

Men noget, der giver rigtig god mening, er materialets høje beskyttelse mod sol. Skjorten har en UPF40+, hvilket er i den høje ende og giver god beskyttelse.

Når vi snakker beklædning, så er pasform og følelsen af at have tøjet på det absolut vigtigste. Materialernes egenskaber er gode, hvad angår svedtransport og beskyttelse mod sol, men materialet er ikke strækbart, og det savner jeg virkelig ved aktivt brug.

Til mere afslappende brug er pasformen fin, men når det nu er en skjorte, man typisk vil bruge til at være aktiv i, så mangler jeg, primært under armene, mere bevægelsesfrihed.

Kigger vi blot på funktionalitet, egenskaber og pris, så er Global Expedition II S/S en gennemarbejdet skjorte, men pasformen kunne være bedre. Skjorten lever dog helt generelt fuldt ud op til et typisk Royal Robbins-produkt: det er teknisk og meget funktionel beklædning, der ligner hverdagstøj, hvilket gør det velegnet til rejser og ferie.

Udgivet d. 14. august 2021
Af Rasmus Simonsen

Royal Robbins

Global Expedition II S/S

Bedømmelsen

Let, hurtigtørrende herreskjorte i et materiale, der også føles let og luftig i varmt vejr. Skjorten har flere gode detaljer, men vi savner en bedre og mere fleksibel pasform.

6/10: Godt produkt, plads til forbedringer
Pris, genanvendt materiale, Bluesign®-certificering, svedtransporterende, to skjulte lynlåslommer, to knaplommer, lomme til solbriller, UPF40+
Pasform, ikke noget strækbart materiale
Pris: 549,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind