Du er her:

Udstyrstest

Sealskinz All Weather Cycle Glove


Allrounder til cykelturen

Sealskinz udviklede den første vandtætte sok på markedet, og med tiden er det også blevet til vandtætte handsker og hovedbeklædning. Jeg har haft et par All Weather Cycle Gloves på gennem efteråret og vinteren.

All Weather Cycle Glove er både vind- og vandtætte, og efter et vådt efterår med mange cykelture har jeg oplevet god vejrbeskyttelse. Med et søjletryk på 20.000 mm er det ikke noget problem, at det regner på turen. Pudsefelt på hver tommelfinger gør det muligt at tørre brillerne af for vand i regnvejr – eller den forkølede næse, der løber i den kolde vinter. Handsken er opbygget af flere typer materialer yderst og et tyndt fleecefor indvendigt. Inden for Sealskinz egen måleenhed har handsken en isoleringsgrad på 3 ud af 5, hvilket vil sige, at det er en meget allround handske.

Jeg har brugt handsken efterår og vinter og har fint kunne holde hænderne varme ned til frysepunktet. Har man brug for mere varme, er det bare at tilføje en inderhandske. Vil man modsat af med varmen, så kan handsken også ånde, men da handsken er vandtæt, kan det også blive varmt og lidt fugtigt inden i det, hvis temperaturen, eller pulsen, er høj. Det skal ikke forstås, som at handsken ikke er åndbar; åndbarheden i et vandtæt produkt har bare sine begrænsninger.

God bevægelsesfrihed og hverdagsdetaljer
All Weather Cycle Glove er på ydersiden hovedsageligt opbygget af et softshellmateriale med forstærkninger i et ruskindslignende materiale på håndfladen. Et elastisk materiale og velcrojustering ved håndleddet giver en fin, tæt og behagelig lukning. På udvalgte felter under forstærkninger på håndfladen er en skumpolstring på de belastede steder, hvor man holder på cykelstyret. Det giver fin støtte og aflastning, når man cykler længere ture.

Polstringen fungerer godt, men det er ikke den bedste polstring, jeg har oplevet på en handske til cykling. Det er dog en svær balance med polstring, da den også gør handsken noget stivere og bevægelsesfriheden ringere, så man ikke kan bruge sådan en handske til andet end cykelturen.

All Weather Cycle Glove har en god bevægelsesfrihed, som gør, man kan bruge den til andet end bare cykelturen. Pasformen er god, men det er ikke den mest tætsiddende handske, og den kan derfor godt føles lidt poset, i hvert fald på min smallere hånd. Handsken har flere andre praktiske detaljer; bl.a. reflekser på håndryggen, der giver rigtig god mening, når armen rækkes ud og der skal drejes. En anden hverdagsdetalje er touch på pege- og tommelfinger, som virker overraskende godt, selvom det ikke er en tynd handske.

Andet end cykling?
All Weather Cycle Glove har gode materialer og detaljer, men jeg vil vælge en anden model, som Sealskinz også laver i samme gode materialer, hvis ikke at handsken hovedsageligt skal bruges til cykling. Det er en god detalje med polstring i forhold til cykling, men mere fokus på styrke og en tættere pasform vil passe bedre til eksempelvis turbrug.

Du kan sagtens bruge handsken allround, og jeg har da også brugt den på vandreture uden problemer, selvom andre modeller nok havde været mere ideelle. Det handler om, hvilket behov man hovedsageligt har: triller du hver dag på cyklen, så bliver du glad for detaljerne udviklet specielt til cykling.

Udgivet d. 19. februar 2020
Af Rasmus Simonsen

Sealskinz

All Weather Cycle Glove

Bedømmelsen

Et par allroundhandsker med gode egenskaber til dem, der bruger tid på cyklen. Handskerne kan også sagtens bruges uden cyklen, men Sealskinz har andre modeller, som er mere oplagte, hvis du ikke hovedsageligt skal bruge dem på cyklen.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Allround, vandtæt, vindtæt, fin åndbarhed i forhold til vandtæthed, blødt fleecefor, polstring, refleks
Polstringen kunne være bedre, lidt poset til en smallere hånd
Pris: 599,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind