Hilleberg Anjan 3

Tunnelteltet, Anjan, er det seneste skud på stammen fra de svenske teltspecialister ved Hilleberg. Som forventet er dette tresæsoners telt i den absolutte top, men med nye materialer og en imponerende lav vægt var vi nysgerrige efter at finde ud af, om teltet kunne leve op til forventningerne.

Lad det være sagt med det samme: Mine forventninger til Hillebergs telte er altid store, og Anjan 3 er ikke en undtagelse. Teltets simple tunnelkonstruktion er båret af to stænger i forskellige længder, således at siddehøjden er størst ud mod apsis. Yderteltets underkant er hævet en smule over jorden, så det skaber optimale betingelser for god ventilation.

Teltets design tillader, at både ydertelt og indertelt kan sættes op hver for sig alt efter vejr og behov. Hvis regnen pisker ned, kan man altså holde inderteltet tørt ved at sætte yderteltet op først. Tilsvarende kan yderteltet bruges som shelter til frokost på en regnfuld dag, eller man kan nøjes med at sætte inderteltet op i de varme sommermåneder. Man kunne måske lige så godt sove under åben himmel, men det kan nu være dejligt med lidt tag over hovedet – ikke mindst fordi inderteltet holder myg og kryb ude, så du kan få en ordentlig nattesøvn.
Er man lidt mere usikker på vejret, er det muligt at folde yderdugen på fortelt og bagende helt op og dermed skabe gennemtræk i hele teltet. Sammen med de løftede underkanter på yderteltet er der altså optimale betingelser for at forhindre kondens. 

Yderteltet på Anjan 3 er lavet af et nyt materiale kaldet Kerlon 1000, der til trods for sin enormt lave vægt har en heftig rivstyrke. Således vejer Anjan 3 blot 1,9 kilo! Inderteltet har et areal på 3,4 m2, hvilket er helt fint til tre personer – eller rigtig luksuriøst for to. Forteltet er ikke specielt stort (1,4 m2), men det går bestemt an, da der netop er plads til to eller tre vandrerygsække.

En erfaren teltopsætter kan alene sætte Anjan 3 op i løbet af få minutter, og efter min mening kan selv uerfarne også gøre det på 10-15 minutter i første forsøg. Teltet er ganske vindstabilt og egner sig derfor også til brug over trægrænsen, når det er korrekt opslået med alle pløkke i brug. Det er dog stadig et tunneltelt og hører derfor ikke til i stormvejr.

Det eneste punkt, hvor jeg umiddelbart kan kritisere teltet, er på pløkkerne: De er desværre lidt små og spinkle, og man skal være ganske omhyggelig for at sikre sig, at de sidder ordentligt fast i jorden. Af erfaring har flere letvægtsprodukter det med at have en ganske dårlig slidstyrke, men Hillebergs materialer er uden sidestykke. Faktisk er deres teltdug blevet kåret til at være et af de mest betydningsfulde friluftsmaterialer udviklet nogensinde (www.outsideonline.com) – og det kan jeg kun være enig i.

I den forbindelse har jeg været i kontakt med Hilleberg, der bekræfter en imponerende holdbarhed på deres materialer. Hvis noget går i stykker, er det som regel lynlåsen. Og selvom de også blander sig med markedets bedste, så holder de ikke for evigt. Her tilbyder Hilleberg dog en ganske god service, hvor de mod et fornuftigt beløb udskifter lynlåsen og dermed forlænger teltets levetid. Det er god stil.

Her kan du se en instruktionsvideo om Hilleberg Anjan, hvor du kan se nærmere på teltets detaljer og justeringsmuligheder.

 

Array
Kristian Nykrog, torsdag, 13 september 2012, hits: 7099
An Error Occurred: Whoops, looks like something went wrong.

Sorry, there was a problem we could not recover from.

The server returned a "500 - Whoops, looks like something went wrong."

Help me resolve this