Du er her:

Udstyrstest

The North Face DNP Hoodie


Den skal efter sigende være varm og kompakt som en dunjakke og med uldens gode varmeegenskaber i våd tilstand. Vi har taget et nærmere kig på The North Face DNP Hoodie, der virker lidt for god til at være sand.

The North Face DNP Hoodie er fremstillet af ripstop-nylon med en vandtæt coating, der gør jakken vandskyende. Den er foret med PrimaLoft One, der er en ny fiber-sammensætning, der skal være varm og komprimérbar som dun og ikke mindst vandafvisende. Således skal DNP Hoodie også være varm, selv om den er blevet våd.

Under armene og langs siden har DNP Hoodie stretch-materiale, der tillader bedre udluftning og giver en tættere pasform. DNP Hoodie har en hætte og to lommer, hvoraf den ene kan bruges som kompressionspose. Når jakken er i kompressionsposen, kan man let via en lille løkke klikke jakken fast med en karabiner i klatreselen, så man hele tiden har den let tilgængelig. Designet er meget elegant og simpelt og uden alt for mange detaljer, der blot kan være i vejen. Jeg synes, udseendet er fint nok, men dybt imponeret er jeg ikke. Det er tydeligt, at designet er lavet uden at gå på kompromis med funktionaliteten.

Funktionelt design
Det funktionelle design kommer tydeligst til udtryk i pasformen, der er lavet, så jakken både kan bæres under og over skaljakken. Dette er en rigtig god idé og fungerer rigtigt fint i praksis, men giver desværre et lidt blandet indtryk udseendemæssigt. Med undtagelse af én mindre detalje, er jakken generelt ret nem at betjene: Når man stopper jakken i kompressionsposen, sætter lynlåsen sig alt for let fast i jakkens stof, så det bliver til en besværlig proces at pakke jakken ned i lommen. Når man nu har designet jakken, så den kan hænge i klatreselen, er det uhensigtsmæssigt, at det skal være så besværlig at få den ned i kompressionsposen. Specielt da det kræver fingersnildhed og tid, som man sjældent har meget af, når man hænger på standplads i et vejr, hvor man har brug for en fiberjakke.

Det er helt sikkert, at PrimaLoft One fungerer godt som isoleringsmateriale. Det er vanskeligt at vurdere objektivt, men det er min oplevelse, at dette materiale er omtrent lige så varmt som dun. Desuden er det tydeligt, at det håndterer fugt markant bedre end dun, og slet ikke kollapser på samme måde. Større mængder af fugt/regn er dog ikke godt med denne jakke, da mængden af vand simpelthen dræner varmen, men sådan vil det altid være med alle materialer. Denne jakke kan helt sikkert være et stort skridt på vejen mod, at fiberjakkerne trænger langt ind på dunjakkernes traditionelle domæne.

Summit Series
Det er tydeligt at mærke, at jakken tilhører The North Face Summit Series, der ofte er en garant for lav vægt og høj kvalitet – desværre er prisen derfor også i den høje ende. Man er dog aldrig i tvivl om, at der er gjort meget ud af at skabe en lækker finish, og dette kan derfor også forsvare prisen. DNP Hoodie kan sagtens bruges til at holde andre end bjergbestigere varme; den er meget velegnet til mange andre aktiviteter, hvor man har brug for at holde sig varm. DNP Hoodie er isoleringens svar på Red Bull, den har en ekstrem højt indhold af (varme-) energi til en lav vægt, men desværre også en lidt høj pris.

Udgivet d. 2. maj 2014
Af Kristian Jager Nykrog

The North Face

DNP Hoodie

Bedømmelsen

DNP Hoodie er en utrolig lækker jakke, som ALLE vil kunne blive glade for, men prisen er desværre så høj, at mange sikkert vil skele til billigere alternativer, hvis de bare skal holde sig varme. Det er dog ikke let at finde lignende isolerende lag med samme lækre funktionalitet og design selv til den pris.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Ekstremt varm, super funktionel og lækker finish
Høj pris, kompressionsposen
Pris: 1699,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind