Du er her:

Udstyrstest

Thule Capstone 50


Thule har opdateret Capstone 50, som er en let, luftig rygsæk til den lette oppakning på for eksempel weekendturen eller vandring fra hytte til hytte. Den nye version har blandt andet et opdateret bæresystem, flere egenskaber samt et mere rent udseende end før.

Thule Capstone 50 har et unikt bæresystem, der sikrer nem justering op til 10 centimeter, samtidig med at et mesh holder ryggen køligere. Ryglængden justeres med et smart system, MicroAdjust Suspension System, der ved hjælp af et enkelt klik låser sig i den højde, du ønsker.

Stropper og hoftebæltet er i fleksibelt, blødt skum, der sikrer fin støtte og komfort. Capstone er lavet til lettere ture, og jeg ville ikke pakke mere end 10 kilo i rygsækken, da bæresystemet ikke ville være komfortabelt at gå med. Litermål og rygsækkestørrelse er meget forskellige fra mærke til mærke, og Capstone 50 er ikke til den store side.

Det hænger nok sammen med, at det er største rygsæk i serien, og bæresystemet er lavet til at bære lettere indhold. Ønsker du at have mere vægt i sækken og samtidig en god komfort, så skal du gå efter en model som Thule Versant, der er opbygget med et kraftigere bæresystem. De forskellige serier er lavet med forskellige mål, og Capstone er lavet til at give høj komfort med lettere oppakning.

Capstone findes i både dame- og herreversion samt i fire størrelser; 22, 32, 40 samt den på 50 liter, som vi har testet. Der er en masse at vælge imellem, så det handler bare om, hvor stort et pladsbehov man har.

Glimrende vægtfordeling
Det har ikke været det varmeste vejr, mens jeg har testet rygsækken, men selv med varmt tøj på kroppen har det ikke været på ryggen, jeg har svedt på først. Det ventilerende system giver en god afstand til ryggen og mulighed for, at luft kan cirkulere, og samtidig er der fin afstand mellem mesh og selve sækken.

Det sikrer en god vægtfordeling. Capstone 50 har en smal og høj udformning, der sikrer bedst mulig vægtfordeling og balance med sækken på. Rygsækkens vægt kommer tæt ind mod ryggen, og man føler ikke, at rygsækken falder bagover med én. Jeg vil ikke gå på kompromis med komforten på en rygsæk, så jeg vil til hver en tid hellere have en god vægtfordeling end mere ventilation.

Det er svært at sætte en finger på særlig meget ved Capstone 50, men bærer man meget vægt, så kan man godt mærke, at hoftebæltet kunne være polstret mere. Så længe man holder vægten nede, er det dog ikke et problem.

God balance mellem vægt og styrke
Rygsækken er udført i en blanding af 210D Robic Nylon og stærk 420D Nylon. Materialerne sikrer en god balance mellem vægt og styrke, og Capstone vejer derfor ikke mere end 1,39 kilo med sin volumen på 50 liter.

Tager vi alle rygsækkens egenskaber fra top til bund, indeholder Capstone 50 følgende: I toppen af rygsækken er et toplåg med stor lynlåslomme, der er nem at åbne og komme i. Toplåget er fastmonteret, så rygsækkens størrelse kan ikke yderligere justeres.

Et justerbart låg kan give en rygsæk fleksibilitet i forhold til brugsfladen og et miks mellem 40-50 liter kunne, efter min mening, være interessant.

Under låget er en stor åbning med et smart lukkesystem, der gør det nemt at komme ned til indholdet i rygsækken. På fronten af rygsækken er en stor, strækbar lomme, og langs den er der indbyggede knaphulsremme, der gør det nemt at montere karabinhager og lignende.

Lommen på fronten er udført, så den er så stærk som muligt, ved at der kun er mindre paneler i strækmateriale og så et stort stykke kraftig nylon som hovedmateriale.

En stor åbning ind til hovedrummet gør det ud for den klassiske indgang i bunden. Jeg synes, det er fint at spare den nederste indgang væk, da jeg ikke bruger den så meget, hvis de andre muligheder er der.

Masser af ekstra muligheder
På kompressionsstropperne øverst på sækken er der indbygget vandrestavs- og isøkseholder. På alle stropper er en elastisksnor, så stropperne kan pakkes væk, hvilket virkelig er en god detalje. På siden af sækken er to meget strækbare lommer til drikkedunke og andre småting.

På det ene hoftebælte er en lomme med lynlås, mens der på den anden side er et VersaClick-spænde, der gør det muligt at tilføre ekstra udstyr efter eget valg til rygsækken. Med rygsækken medfølger en VersaClick Pole Holder, som gør det muligt at have vandrestavene på fronten af rygsækken, så man ikke skal af med rygsækken, hver gang stavene skal i brug.

VersaClick-systemet giver mulighed for at tilkøbe alt fra kameraholder til en vandtætlomme, og når rygsækken ikke koster mere, end den gør, så er det til at overkomme at give et par hundrede ekstra for at kunne personliggøre sin rygsæk.

Man mangler intet
I bunden af rygsækken er en lille lynlåslomme med et regnslag i en stærk, gul farve. En ting, der undrer mig lidt ved regnslaget, er, at det ikke har justeringsmuligheder til at sætte det bedre fast.

Selvom det ikke kan justeres, så har det nu siddet stabilt nok fast, men blæser det nu rigtig meget, så tror jeg, at der bliver problemer. Inde i rygsækken er en lomme til drikkeblære samt en udgang til slangen.

Alt i alt får man rigtig mange gode egenskaber i denne rygsæk, og der er ikke rigtig noget, man føler, at man mangler. Det er en meget allround-rygsæk, der giver mulighed for mange typer ture.

Udgivet d. 23. maj 2017
Af Rasmus Simonsen

Thule

Capstone 50

Bedømmelsen

Thule Capstone 50 er en gennemarbejdet rygsæk spækket med gode detaljer. Rygsækken er opbygget med et ventilerende bæresystem, der har en god balance mellem bærekomfort og luft til ryggen. Skal man på kortere ture, og kan man pakke begrænset, er Capstone-serien et godt valg.

9/10: Wow, vi er imponerede
Stropper, VersaClick-systemet, justeringssystemet af ryglængde, frontindgang, regnslag, solid stræklomme på front, rummelige stræklommer, ventilerende system, god pasform
Ingen elastikjustering i regnslaget, VersaClick-tilbehør er eksklusiv, låget er fastmonteret
Pris: 1299,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind