Du er her:

Udstyrstest

TLT Hefty Duffle 55


Solid duffebag til det meste. TLT er et dansk mærke udviklet til og af Eventyrsport med fokus på solide produkter til en fornuftig pris. Hefty Duffel 55 er, som navnet afslører, en duffelbag med et rumfang på 55 liter. Med målene 55 x 34 x 30 cm er den ideel til en weekendtur.

En duffelbag er en form for kombination af en sportstaske og rygsæk, som er udviklet til base camp-brug, hvor man ikke skal gå en hel masse med sit udstyr. Dufflen skal kunne holde til hårdt brug; at blive kastet rundt med og at stå udendørs i hårde omgivelser, hvilket materialerne også tydeligt udstråler.

Hefty Duffle 55 er lavet i polyesterkanvas med TPE-coating, som giver en kraftig overflade, der er stærkt vandafvisende. Udover det stærke hovedmateriale er der forstærkning i solid nylon i bunden, der gør, at man uden videre kan stille den på selv våde og fugtige underlag. Hefty Duffle 55 vejer 790 gram; ganske fornuftigt i forhold til hvor solid, dufflen er.

Udover det solide, vandafvisende materiale, så har Hefty Duffle 55 en vandafvisende lynlås med stor ”zipper pull”, som er nem at tage fat i. Normalt kan vandafvisende lynlåse være lidt genstridige, men den her type lynlås er utrolig nem at bruge. Der er ingen beskyttelsesflap over lynlåsen, hvilket er med til at gøre det nemmere at åbne, men det gør også, at lynlåsen skal beskytte fuldt ud mod vand. Det gør den også.

Masser af funktioner
Hefty Duffle har kun et enkelt rum, og man skulle ikke synes, at der er mange funktioner at skrive om hjem, men det er der faktisk. Der er to kraftigt polstrede stropper, som gør det muligt at bruge dufflen som rygsæk, og rygsækselerne er behagelige at have på selv med masser af vægt i dufflen. Og når dufflen bliver fyldt helt op.

Der er bærehåndtag på fire sider samt to bærehåndtag på skulderremmene. Det virker lidt overdrevet med håndtag på skulderremmene. Det giver mening, hvis man har behov for at bære noget, hvor dufflen skal vende ”rigtigt”, men det er ikke et behov, jeg har. Jeg synes, at håndtagene forstyrrer mere, end de gør gavn på skulderremmene.

Udstyrsløkker på siderne er en anden funktion, som er typisk for duffelbags. De er i kraftig nylon og en integreret del af det solide design og kan bruges til at spænde dufflen fast med under f.eks. transport. Der er mange andre detaljer, som er udført ekstra solidt, heriblandt spænder som alle er i aluminium.

Mere plads
Duffelbags har typisk u-lynlåse, som giver en bred åbning, men Hefty Duffle er lidt atypisk med enkel, lige lynlås. Det fungerer udmærket, men åbningen er ikke særlig stor selv med et ombuk og en smule forlænget lynlås.

Jeg synes ikke, at lynlåsen er kørt nok ud til enderne, så den gode idés potentiale bliver udnyttet til fulde. Det havde battet noget mere, hvis lynlåsen var forlænget med 5-10 cm i hver side. Det ville gøre det nemmere at komme til ting i tasken – især de lidt bredere genstande, der kan være svære at mase ned i dufflen.

Hvis lynlåsen var forlænget mere, ville det også give mere mening at spænde de store aluminiumsspænder omkring dufflen, både når den er halvtom og fyldt. Som det er nu, ser jeg ikke den store funktion i dem.

Generelt er Hefty Duffle 55 en solid duffelbag i god kvalitet med gode materialer og til en overraskende rimelig pris. Hefty-modellen fås for øvrigt også i en 75 liters udgave og endda kun til hundrede kroner mere end den på 55 liters. 

Udgivet d. 26. januar 2021
Af Rasmus Simonsen

TLT

Hefty Duffle 55

Bedømmelsen

Med sine 55 liter rummer Hefty Duffle 55 nok til mange typer af ture. Der er flere detaljer, som vi kunne ønske anderledes, men vi er imponerede over den høje kvalitet af materialer, både hvad angår styrke og egenskaber, i forhold prisen.

6/10: Godt produkt, plads til forbedringer
Prisen, solide materialer, stærkt vandafvisende, generelt en høj kvalitet, kraftig zipper der gør det nemt at åbne dufflen, kraftige skulderstropper, rummelig, god størrelse til weekendture.
Åbningen og ombukket i enderne er ikke udnyttet nok, håndtag på skulderremme er ikke brugbare.
Pris: 499,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind