Du er her:

Trekmates Jungle Hammock

Trekmates Jungle Hammock

Hængekøjen er nok en af de mest undervurderede muligheder, når det gælder overnatning på farten, og mange overser de fantastiske og fleksible muligheder den tilbyder på tur og de mere primitive rejser, hvor den beskytter dig mod kryb, skidt og fugt. Vi har testet et jungle-eksemplar i den myggeplagede danske sommerskov.

Mæt og veltilpas kunne jeg ligge og lytte til myggenes summen, mens jeg langsomt blev vugget i søvn i hængekøjen, der var spændt op mellem to bøge. Ja, det er længe siden, at jeg har frydet mig så meget over så lidt: En simpel lille weekendtur, hvor der skulle testes grej for Opdag Verden bød på et sandt inferno af blodtørstige myg, der sultne og forgæves prøvede at komme ind i den medbragte Jungle Hammock og mæske sig mit blod. En hængekøje havde endnu en gang bevist sit værd på tur.
Hængekøjer forbindes af de fleste med noget man sover i, når man rejser i troperne og andre varme steder, hvor dens luftighed og sovekomfort kan gøre den uundværlig. Men endnu har de fleste til gode at opleve, hvad den kan bruges på for eksempel vandre- og kanoture.

Trekmates’ Jungle Hammock er en letvægtshængekøje i stærk faldskærmsnylon, der vejer omkring 650 gram og kan komprimeres, så den fylder en liters penge. Den er forsynet med et kraftigt og rystende enkelt ophængssystem, hvor en stålkrog forbindes med en løkke, der for eksempel føres rundt om et træ.

Hængekøjens vigtigste funktion er dog det indbyggede myggenet, der lukkes med en lynlås i siden, og holdes oppe af et enkelt og velfungerende elastiksystem, der fæstnes øverst. På en kølig dansk sommernat viste det sig at være guld værd, at Jungle Hammocken var bred nok til et liggeunderlag, da soveposen jo bliver klemt flad i bunden, når man ligger i den.
Hvis du ikke er vant til at bruge hængekøjer på tur, skal du være opmærksom på, at det kan være forbandet svært at få den til at hænge ordentligt, hvis der ikke er rigeligt med slanke træer at vælge i mellem. Vi vil derfor først og fremmest anbefale den til brug i skovrige områder, eller hytter, hvor der allerede er opsat kroge til hængekøjer. Sov godt derude!

Trekmates Jungle Hammock/ 399 kroner / www.fjeld-fritid.dk

Opgrader din hængekøje - brug tarp!
Ved at bruge et af de såkaldte tarps, der er en tynd pressenning af nylon eller polyester, kan du lynhurtigt bygge et tag, der beskytter mod vind og vand. Vores erfaring viser, at hængekøje plus et tarp er lig med en realistisk helårsløsning, der kan bruges i al slags vejr.

Trekmates Jungle Hammock
Opdag Verden // Troels Matz, Lørdag, 28 august 2010, hits: 7896
Log ind