Du er her:

Western Mountaineering Hooded Flash Jacket

Det canadiske mærke, Western Mountaineering, er kendt for sine high-end soveposer med gåsedun i topkvalitet. De har nu produceret en letvægts dunjakke, som i hvert fald lever op til et prisniveau i den høje ende, men kan kvaliteten følge med? Opdag Verden har testet Western Mountaineering Hooded Flash Jacket, og vi blev ikke skuffede.

Når du kigger på sammenhængen mellem pris og vægt, er der ingen tvivl om, at jakken henvender sig til den kvalitetsbevidste og vægtliderlige, så overvejer du en jakke til hverdagsbrug, er der ingen grund til at læse videre.

Der er fokuseret på de essentielle detaljer, mens alt unødvendig er sparet væk. Men hvorfor skal du så betale 2299 kroner for en jakke, der ikke engang har en inderlomme? Det skal du, hvis du vil have meget varme ud af ubegribelig lav vægt.

Da jeg første gang fik jakken i hænderne, føltes det næsten som en stor klump vat, og jeg blev usikker på, hvad jakken egentlig kunne klare af kulde. Men som den lykkelige ejer af flere soveposer af samme mærke var mine forventninger til jakken store.

Specifikationerne lovede også godt: Ydermaterialet er lavet af superlet og slidstærkt nylon (20-denier med en rivstyrke på 30g/m2), og fyldet er, med sine 850+ i fyldkraft, det bedste gåsedun, du kan forestille dig. I komprimeret tilstand fylder jakken ikke meget mere end en mælkekarton, og vægten holdes nede på bare 255 gram, så det var med en blanding af ærefrygt og spænding, at jeg første gang tog jakken i brug.

Jakken har en god pasform, der sidder godt tæt omkring torso og ikke fylder mere, end du kan bruge den som mellemlag under din skaljakke og stadig bevare en god bevægelsesfrihed.

Samtidig sidder den ikke mere tæt, end du kan trække den uden på din skal- eller fleecejakke i pausen på vinterfjeldet, eller når du kommer frem til lejren. Jeg har blandt andet brugt jakken som mellemlag i seks graders frost på Kilimanjaro uden på to uldundertrøjer og en skaljakke yderst, og dér havde jeg ingen problemer med at holde varmen.

Ved alle åbninger er jakken forsynet med elastiske syninger, og selvom du næppe bliver skuffet, ville isoleringsevnen dog være endnu bedre, hvis du kunne stramme omkring hætten og håndleddene. Der er plads til hjelm under hætten, og forbavsende nok slutter den godt til både med og uden hjelm. For at holde vægten nede, er der ikke lynlås i de to sidelommer, og en inderlomme er også sparet væk. På den ene side er det synd, fordi det gør jakken mindre anvendelig som hverdagsjakke. Men omvendt er det heller ikke en jakke til den urbane jungle, men derimod til bjergene og fjeldet, og hér præsterer jakken til perfektion.

I forhold til kulde har jakken har dog sine begrænsninger, og den vil aldrig kunne erstatte en fuldblods parkacoat på hundeslædeturen eller på de højeste bjerge. Alligevel er det imponerende, at man kan vride så meget varme ud af så lidt vægt, og jeg vil aldrig tage på tur uden min Hooded Flash Jacket i min rygsæk.

Opdag Verden // Casper Devantier, Tirsdag, 17 januar 2012, hits: 4859
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind