Du er her:

Yeti Cut Down Jacket

Hvis du endnu ikke ejer en dunjakke, så kunne den kommende vinter passende være incitament til at kigge nærmere på udvalget og finde lige præcis den, der passer til dine behov. Markedet for dunjakker spænder vidt og er efterhånden lige så specialiseret som skaljakkerne. Vi har prøvet kræfter med Yeti Cut Down Jacket, en seriøs letvægter på blot 240 gram!

Du har måske aldrig hørt om Yeti før, men mærket, som egentligt blev grundlagt i østtyske DDR i 1983, kom på danske hænder i 2005, hvor Nordisk, en dansk friluftsproducent, købte firmaet og fornyede dets brand, som egentligt var bedre kendt blandt ekspeditionsfolk i halvfemserne. Yeti producerer primært dunprodukter, og Cut Down Jacket er en del af deres lightweight-kollektion.

Der er egentligt ikke så meget tant og fjas over jakken. Yderstoffet har fået navnet Next To Nothing og vejer imponerende 20,5 g/m2, og samtidig formår det at være nogenlunde vandafvisende og vind- og duntæt. Fyldet består af Yetis såkaldte Crystal Down™, et brand som er garanti for kvalitet, dyrevelfærd og en fyldkraft på minimum 800 cuin. Tilsammen skaber valget af materialer en yderst behagelig og ’varm’ jakke, som man meget hurtigt kunne glemme, at man havde på – så let er den!

Selve jakkens pasform og design er også ganske lige til. Rimelig klassisk pasform, uden at være specielt taljeret. Elastisk ved hætten og håndled sørger for at holde på varmen, mens poterne kan lunes lidt i de to stiklommer med lynlås, hvori jakke også let kan pakkes ned i, så den fylder svarende til to tennisbolde.

Jakken fungerer rigtig godt som mellemlag under skaljakken om vinteren eller som egentlig jakke i resten af året, hvis du har brug for lidt hurtig varme. Den lille pakvolume gør den også endnu lettere at have med i tasken eller lommen og giver en vis tryghed, hvilket kan være rart på vej på arbejde, vandreturen, skiferien eller den lette topbestigning. Især som underviser i friluftsaktiviteter kan en let dunjakke blive uundværlig, idet du i det ene sekund er aktiv, mens du det næste står stille i længere tid og har brug for hurtigt at få varmen.

En anden ting er til gengæld prisen: 3500 kroner må du slippe for disse 240 gram (størrelse large), eller det vil sige cirka 14 kroner per gram jakke. Ikke at denne pris siger så meget, men jakken taget i betragtning, så burde prisen ret beset ligge nærmere 2000-2500 kroner. Til sammenligning findes der lignende jakker, som vejer 35-100 gram mere, men som leverer omtrent samme isolation. Men når det er sagt, så har vi ikke kunnet finde en lige så let dunjakke med hætte andre steder. Ergo, er vægten altafgørende, så er der jo lidt gram at spare ved at købe Yeti Cut Down. Den fås også til kvinder under navnet Yeti WMS Affinity.

Bo Skov Kristensen, Mandag, 06 januar 2014, hits: 7234
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind