Du er her:

Her er Skandinaviens bedste udstyr


soaEn internationale jury har kåret de 7 vindere af Scandinavian Outdoor Awards – det bedste grej og udstyr til efteråret/vinteren 2019/2020.

Der var i alt 23 nominerede produkter fra 67 producenter. Juryen baserede deres valg på kriterierne design, innovation, funktionalitet, kvalitet og bæredygtighed.

De uddelte priser i syv kategorier – Samlet vinder, bæredygtighed, beklædning, fodtøj, hardware, børn og teknologi.

Når det kommer til de repræsenterede lande, var det Norge, der blev den store vinder, da Devold, Aclima, Viking og Bergans alle kom til fadet. Danmark, Sverige og Finland hver fik én pris, som gik til henholdsvis Ecco, Icebug og Kupilka.

Her er de syv vindere med juryens begrundelse:

SOADevoldSamlet Vinder: Devold / Tusna Sport Air

“Når du tager dem på, glemmer du, at du bærer dem. Er der en større kompliment til beklædning?” jubler en tester om kvindeundertøjet i merinould, Tusna Sport Air fra norske Devold. Nøglen til den fremragende præstation er blandingen af forskellige typer af merino.

Devold kombinerer merino-mesh og klassiske strikkede undertøjsstoffer med et nyt 3D-rib-materiale, der gør det muligt for fugt hurtigt at fordampe. Det forbedrer komforten, fordi luftlommerne i 3D-konstruktionen regulerer kroppens varme bedre end konventionel merinould og forkorter tørretiden.

Du kan tilpasse undertøjet til, hvor varmt du ønsker det at være ved at vende rib-materialet ind mod kroppen (mere isolering) eller havde det på ydersiden (mindre isolering). På grund af beklædningens strækbare kvaliteter og det perfekte mønster har det en glimrende pasform, som får dig til at se endnu bedre ud. Et fremragende produkt til alle slags aktiviteter og til enhver temperatur undtagen varme sommerdage.


SOAAclimaBæredygtighed: Aclima / FleeceWool Hoodie & Joggers

Bliver det her det 21. århundredes norske sweater? Den her hoodie bygger på den gamle norske arv og er meget svær at tage af igen, når man får den på, fordi dens merinofleece, som lavet af mulesing-fri uld, er så blød og hyggelig, at du får lyst til at bo i den.

Det regulerer også kropstemperaturen utrolig godt. Hoodien er til sofaen, foran bjerghyttens pejs, hverdagen og hele vintersæsonen eller kan bruges som et varmt teknisk mellemlag på enhver seriøs tur – sweateren passer overalt.


SOABergansBeklædning: Bergans / Rabot 365 Hybrid Pants

Er du på jagt efter et par ideelle bukser til vandreturen eller skituren, så vil Rabot 365 Hybrid fra norske Bergans tjene dig godt. Bukserne beskyttede juryen mod heftigt snevejr og iskolde vinde, og holdt komforten i top, når aktivitetsniveauet røg i vejret.

Bagen og knæene er i et vandtæt, åndbart materiale, der er foret med merinould og dermed kombinerer vejrbeskyttelse med komfort mod huden. På resten af buksen bruger Bergans en stærk genanvendt nylon. Alle materialer er Bluesign-mærkede.


SOAKupilkaHardware: Kupilka / Firesteel 8

Det er andre ildstål på markedet, men ingen af dem kommer tæt Firesteel 8 fra Kupilka, når det kommer til præstation. Det ergonomiske håndtag er lavet af naturfibre og giver et sikkert greb, uanset hvilken side du holder det på – selv når du har varme vinterhandsker på.

De meget kraftige gnister gør det nemt at tænde et bål. Juryen kunne også godt lide, at det er lavet i Finland med høj fokus på de bæredygtige aspekter.


SOAIcebugFodtøj: Icebug / Grove W BUGrip Woolpower

Den her stilrene vinterstøvle til kvinder fra svenske Icebug imponerede juryen. Den nedre del er i højkvalitets nubuck-læder, som giver foden støtte og beskyttelse.

Den øvre del og indersålen er i uldfiltsrester fra Woolpower; et svensk brand, der produceret uldundertøj i Östersund. Grove føles så let på foden som en løbesko, men holder dine fødder varme og tørre.


SOAVikingBørn: Viking / Hero GTX

Juryen er enig om, at vi alle stræber efter, at vores børn er i sikkerhed. Med børneskoen Hero GTX tager det norske mærke Viking et stort skridt i den retning.

Med refleksfunktion på alle sider – uden det underlige udseende med reflekser – gør den børn, der har dem på, synlige i situationer med lidt lys.


SOAEccoTeknologi: Ecco Outdoor / DriTan

Det inkluderer alle aspekter af innovationsspektret at forny læderindustrien: Ideer, stor viden, udholdenhed og visionær tankegang. Ved fuldstændig at fjerne de 20 liter vand, der bliver brugt i garvningen af et skind, opnår Ecco Leather at forurene mindre vand og at sænke mængde af varme og kemikalier, der er brug for.

DriTan er nem at føre i praksis og fjerner øjeblikkeligt 500 tons garvningsstoffer fra deres egne faciliteter. Det er et afgørende skridt i en lang række tiltag for at gøre læderproduktionen mere og mere bæredygtig.

Skrevet af: Alexander Höllsberg
Den 09. feb 2019
Senest opdateret den 13. mar 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind