Du er her:

Scandinavian Outdoor Award: Og vinderen er…


SOA Anton kalland

Efter hård udstyrstestning og livlig diskussion kårede en international jury bestående af ni outdoorjournalister, bloggere og detailhandlere i den forgangne ude vinderne i Scandinavian Outdoor Award for produkter på markedet til næste efterår og vinter.

20 produkter var nomineret fra de 63 mærker i Scandinavian Outdoor Group, som er et fællesskab af outdoorproducenter, der har til formål at støtte produkt- og designfornyelse samt at promovere skandinaviske outdoorprodukter.

Produkterne blev bedømt ud fra deres design, grad af innovation, funktionalitet, kvalitet og bæredygtighed. Ud fra dem blev der udnævnt fem vindere: Den samlede vinder, som tilbyder den mest komplette præstation i alle kategorierne, samt vinderen som bedste produkt inden for bæredygtighed, beklædning, fodtøj og for grej til børn.

Produkterne lander på hylderne i udstyrsbutikker i efteråret 2018

Vinderne af Scandinavian Outdoor AWard Fall/Winter 18/19

Her er vinderne med juryens begrundelser:

SAMLET VINDER

Fjällräven Lappland Hike 15

En 15 liter rygsæk designet til vandring og jagt. Unikke egenskaber er bagpanel og skulderstykker, som er lavet af sammenpresset uld fra europæiske farme. Ulden er den grove variant, der normalt bliver brændt. 

”Konstruktionen af det her bagpanel eliminerer behovet for olibaseret plast, skum og stof – et stort skridt i retning af at lave rygsække mere bæredygtige,” udtaler et medlem af juryen.

Rygsækken er primært lavet i G-1000 Heavy Duty Eco, der kan gøres vandtæt med Fjällrävens egen økovenlige Greenland Wax. Under testen var juryen desuden imponeret af den store bærekomfort, og af at rygsækken har alle de rette egenskaber

SOALapplandHike15


BÆREDYGTIGEHED

Röjk Badland Jacket

En vind- og vandafvisende skaljakke lavet af kemikaliefri, supertætvævet og smidig merinould forstærket med økologisk, europæisk hamp.

”Det er meget imponerende, hvor godt materialet afviser fugt uden brug af vandafvisende kemikalier,” udtaler et jurymedlem.

Juryen var desuden imponeret over, hvor godt jakken regulerede kroppens temperatur, mens de stod på langrendsski og gik med snesko.

 SOARojk MENS Badland Jacket


BEKLÆDNING

Fjällräven Keb Touring Trousers

Kigger du efter de perfekte bukser til skiløb eller vandreture i efteråret og om vinteren, så klarer bukserne her ærterne. De er lavet af et PVC-frit, delvist genanvendt strækmateriale, som giver stor bevægelsesfrihed.

Forstærkninger på rumpen, knæene og indersiden af benene er lavet af G-1000, der er behandlet med den miljøvenlige Greenland Wax. Samtidig er alle detaljerne, som de skal være.

 SOAKep


FODTØJ

Ecco Exostrike

Ved at kombinerer ultrastærkt dyneema-stof og læder har Ecco skabt et superblødt, papirstyndt materiale, der giver fornemmelsen af læder men med mindre vægt og højere vandbeskyttelse.

Letvægtsvandrestøvlen Ecco Exostrike er det første fodtøj, der anvender materialet. Støvlen sidder perfekt, komforten er høj, og man står godt fast selv i vinterforhold.

 SOAECCO EXOSTRIKE


BØRNEPRISEN

Isbjörn Stroller Bag

Juryen er enig om, at det her er den bedste klapvognspose på markedet. Den vandtætte, åndbare yderside holder vand og vind ude, og der er et ekstra inderlag, der gør, at posen kan bruges i koldere temperaturer.

Lynlåsen er beskyttet, og den aftagelige krave holder vinden ude af barnets ansigt. Højkvalitetsmaterialerne sørger for, at posen kan bruges i flere generationer eller videresælges til en god pris.

SOAIsbjorn of Sweden

 


Juryen bestod af

Gijs Loning (Holland) Outdoor Guru
Frank Wacker (Tyskland) Outdoor Magazin
Anton Kalland (Finland) Prettybackward
Philipp Olsmeyer (Sverige) NORR Magazine / 365
Will Renwick (England) OutdoorMagic
Marie Kjellnäs (Sverige) Utemagasinet
Wietse Claes (Belgien) AS Adventure
Matthias Aßmann (Sverige/Tyskland) Mandel/SOA Project
Nina Herlin (Sverige) Mandel/SOA Communication

Læs mere om Scandinavian Outdoor Group 

Skrevet af: Rasmus Bech
Den 02. feb 2018
Senest opdateret den 12. mar 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind