Du er her:

5 gode grunde til at vi elsker uld


Uld
Vi siger det igen og igen: Uldbeklædning til friluftsbrug er fantastisk! Hvorfor? Her er fem grunde til, at det er værd at investere i uldbeklædning til vandreturen, cykelturen, kano- og kajakturen, og hvad du ellers kan finde på af outdooraktiviteter.

1. Uld er lækkert
Der findes forskellige former for tykkelser af uld. Man måler ulds tykkelse i micron, og jo lavere et tal, jo finere er det – og dermed klør det heller ikke. Merinould er en meget fin form for uld, og man kan nærmest tale om det modsatte af kløe: Merinould er perfekt som inderste lag, da det føles utroligt dejligt og blødt direkte mod huden, hvad enten der er tale om undertrøjer, underbukser, strømper, huer, eller hvad man ellers kan finde på.

2. Uld er temperaturregulerende
Uld er er temperaturregulerende fra naturens side. Det vil sige, at det fungerer særdeles godt i såvel varme som kolde temperaturer. For nogle vil det måske lyde mærkeligt at tage uld på, når solen banker ned, men ikke desto mindre er der alle mulige gode grunde til at gøre netop det.

Uldbeklædning kommer i forskellige tykkelser, så vælg en tynd merinouldundertrøje til vandring under sydens sol, og en tykkere én til vandring i det skandinaviske efterår. Dybest set imiterer vi fårene, der har uld på kroppen året rundt, hvor de skal klare sig i rystende kulde om vinteren, men har det fint under den brændende bjergsom om sommeren.

3. Uld varmer – også når det bliver vådt
Det kan være svært at undgå at blive våd på vandreturen, og med det kommer risikoen for at blive kold. Bliver din syntetiske T-shirt gennemblødt, kan du komme til at fryse (bomuld er endnu værre!), men det sker ikke med et inderlag i uld. Ulden holder dig nemlig varm, selvom den bliver våd. Og når du ikke bliver kold, føler du dig ikke våd på den klamme måde

4. Uld er naturligt bakteriehæmmende
En syntetisk t-shirt eller et par syntetiske underbukser kan komme til at … stinke noget så grusomt, hvis man vandrer i dem dag efter dag. Ikke uld. Uld er nemlig naturligt bakteriehæmmende, og det betyder, at det ikke kommer til at lugte på samme måde. Faktisk behøver du blot vaske uldprodukter én gang for hver tre til fem gange, du vasker syntetiske produkter. Og dermed behøver du blot pakke én uld-t-shirt i stedet for tre syntetiske.

5. Uld er godt ved bålet
Gløder fra bålet og syntetiske materialer er et særdeles dårligt match. Uld er derimod glimrende at sidde i, når man hygger om bålet eller ved brænderen, da det ikke brænder og smelter på samme måde.

En ekstra ting at være opmærksom på…
Produkter i ren merinould er ikke billige, og ofte holder de heller ikke lige så lang tid, som syntetiske produkter. Derfor ser man ofte, at der er blandet et syntetisk materiale i uldprodukter; det kan for eksempel være, at der er blandet 20% lycra eller elastan i en merinouldsundertrøje. Det sætter ofte prisen en lille smule ned, gør produktet mere slidstærkt og er med til at sørge for, det holder pasformen bedre.

Skrevet af: Redaktionen
Den 27. aug 2019
Senest opdateret den 03. apr 2021

Andre spændende artikler


Sådan vælger du støvler til turen

Sådan vælger du støvler til turen

15 råd til en varm nat i soveposen

15 råd til en varm nat i soveposen

3 nyheder til turkøkkenet

3 nyheder til turkøkkenet

4 JAKKER TIL KOLDERE TIDER

4 JAKKER TIL KOLDERE TIDER

5 tips til at rengøre rygsækken

5 tips til at rengøre rygsækken

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind