Du er her:

Sådan vælger du vandrestave

Guide til vandrestave


Vandrestave er ikke bare vandrestave, og der er masser at kigge efter, inden man køber sig et par. Her finder du en række gode råd og anbefalinger til, hvorfor du bør bruge vandrestave, hvordan du bedst bruger dem, og hvilke detaljer og materialer du bør have med i dine overvejelser. HVORFOR VANDRESTAVE? Der er mange gode grunde til at bruge vandrestave. Det bedste råd er egentligt simpelt: Brug dem, hvis du har dem. Det virker måske banalt, men vandrestave har stadig lidt en vibe af at være kiksede. Men på vandrestier og i naturen er det helt normalt at bruge vandrestave, ung som gammel, begynder som garvet. 1. Knæ, hofter og led Vandrestave kan lette belastningen på knæ, hofter og led. Faktisk er der forskning, der viser, at det kan aflaste dine led med op til 25 procent. Det er hovedsageligt, når du går nedad, der er størst effekt, da stavene aktiverer overkroppen og dermed fjerner noget af belastningen fra benene. Ben, led og knæ er i det hele taget udsatte på vandreture, og det er især, når man går nedad i bjerge, man mærker, at stavene aflaster, samtidig med at de kan give mere fremdrift.
2. Stabilitet og balance De giver mere stabilitet og sikkerhed i terrænet, så det er nemmere at holde balancen i ujævnt terræn, og det giver en enorm øget balance at gå med stave i hænderne, når man krydser en elv eller en flod med en tung rygsæk, og de glatte sten er imod dig. 3. Skader Forstuvet fod, fibersprængninger og lignende er desværre sandsynlige på en vandretur, og et par stave kan være en stor hjælp, hvis uheldet skulle være ude. Derudover kan en vandrestav fungere som stabilitet til en fraktur, hvis eksempelvis et ben brækker, og det skal støttes, indtil der er mulighed for at få hjælp.4, Hold afstand Skræm dyr væk, mærke om isen holder eller noget helt tredje. Der er mange gode grunde til at ville holde lidt afstand. Har du to stave i hænderne og vifter med dem, vil du virke væsentlig større og vil kunne skræmme dyr, som kommer for tæt på, væk. 5. Udnyt hele kroppens energi Normalt benyttes armenes muskler ikke til noget under vandring, men hvorfor ikke også udnytte den energi? Et par vandrestave kan hjælpe med at udnytte mere end blot benenes energi og dermed også lempe på belastningen af ben og fødder. Hænder og arme kan hurtigt blive inaktive under vandring, men ved at tage et par vandrestave i hænderne, kan du sætte gang i blodcirkulationen og undgå hævede hænder. Forlænget greb & karbidspidser Black Diamond Trail Trek Poles Aluminiumstave med EVA-skumhåndtag, justerbare stropper til håndleddene og forlænget greb. Karbid- spidserne kan let ski...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 04. jun 2021
Senest opdateret den 22. jun 2021

Andre spændende artikler


Sådan vælger du støvler til turen

Sådan vælger du støvler til turen

5 gode grunde til at vi elsker uld

5 gode grunde til at vi elsker uld

Bag om uld

Bag om uld

DET GODE VANDREKØKKEN

DET GODE VANDREKØKKEN

Førstehjælp i vildmarken

Førstehjælp i vildmarken

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind